Smola se drži Andreasa Wellingerja, ki se mora zdaj javno na družbenih medijih opravičevati za svoje dogodivščine med zanj že davno izgubljeno sezono. Uspešni nemški skakalec (3 zmage in kar 24 uvrstitev na zmagovalne stopničke v svetovnem pokalu) je lani poleti ob padcu med treningom dobil hudo poškodbo – strgale so se križne vezi na desnem kolenu, zaradi česar je ostal brez celotne zimske sezone 2019/20.

Zlom ključnice med deskanjem
Med zimo na severni polobli in aktivno rehabilitacijo se je odločil, da gre na daljši obisk k sestri, ki z družino živi v Avstraliji in ki jo običajno obišče enkrat letno. Ko se je Wellingerjevo bivanje v Avstraliji počasi iztekalo, pa je med deskanjem padel si pri tem zlomil ključnico na levi strani. Sledila sta operacija in zaostrovanje izbruha pandemije, zaradi česar je bil primoran hitro poiskati še takojšnje letalo za vrnitev v domovino.

Odpotoval pred omejitvijo potovanj
"V času, ko sem se odpravil na obisk k sestri, še ni bilo omejitev potovanja, in ko so uvedli omejitve potovanj, sem takoj poskrbel, da sem bil na enem izmed preostalih povratnih letal, s čimer se mi je
še pravočasno uspelo vrniti domov," je v daljšem zapisu navedel 24-letnik iz Ruhpoldinga in še dodal: "Opravičujem se vsem, ki moj položaj opisujejo kot neodgovoren, in se zahvaljujem tistim, ki me razumejo."