Tini Maze se je drugi veliki kristalni globus izmuznil za las. Foto: www.alesfevzer.com
Tini Maze se je drugi veliki kristalni globus izmuznil za las. Foto: www.alesfevzer.com
Mazejeva po sezoni polni smeha in nekaj solzami
Odmevi po epskem dvoboju Tine in Anne
Massi: Ne boste verjeli, nisem razočaran

Finiš 25-letne Avstrijke je bil res neverjeten. Po slalomu v Flachauu 13. januarja je imela Mazejeva pred Fenningerjevo 370 točk naskoka. Od takrat je branilka skupne zmage osvojila 1.066 točk, Mazejeva 674. Še bolj nazorne so uvrstitve Feningerjeve na zadnjih 13 tekmah, ko je petkrat zmagala in bila petkrat druga. Na koncu je osvojila 182 točk več kot lani, 22 več kot slovenska šampionka.

Mazejeva je bila po epskem dvoboju in razburljivem finalnem veleslalomu sprva bridko razočarana, a je po druženju z navijači uredila misli. "Sezona je bila izjemno napeta. Lahko je ocenim kot zelo uspešno. Malo je škoda zaradi tega na koncu, ampak ni se mi treba počutiti kot poraženka," je povedala Črnjanka, ki je rdečo majico nosila od 5. decembra pa vse do Areja prejšnji konec tedna in jo ponovno prevzela po slalomu v Meribelu.

Mazejeva se zaveda, da dvoboj ni bil izgubljen v Meribelu. "Zaključek je bil res dober. Točke so bile izgubljene drugje. Zmanjkalo je morda tudi malo sreče, a je Anna pokazala dobre živce in si zaslužila ta globus." Do zmage je Avstrijki pomagala tudi Tina sama. Kje je po njenem izgubila skupno zmago? "Imela sem tri slabe vikende v St. Moritzu, Mariboru in Areju," je povedala Mazejeva. Na teh treh prizoriščih je Slovenka na šestih tekmah osvojila 39 točk, Fenningerjeva na petih kar 360.

Na koncu je tehtnico v korist Fenningerjeve prevesil veleslalom. "Zaradi veleslaloma sem letos lahko razočarana. Nisem naredila tistega, kar bi lahko. Težko je ujeti veleslalomski ritem, če nimaš dovolj treninga," je povedala Mazejeva, ki je v sezoni 13-krat stala na stopničkah, trikrat zmagala ter osvojila dve zlati in srebrno medaljo na nepozabnem svetovnem prvenstvu v Vailu.

Vprašanje, ali bo nadaljevala kariero, bo za ljubitelje smučanja zavito v tančico skrivnosti vse do julija. 31-letna Črnjanka, ki bo 32. rojstni dan praznovala 2. maja, noče niti namigniti, kakšna bo njena odločitev. "Ne, ne vem, kaj bom takrat povedala. Vzela si bom čas, dobro premislila in ne bom prehitevala z izjavama, ki bi jih lahko pozneje obžalovala," je za konec še povedala Mazejeva. Julija bo torej znano, ali bo slovensko smučanje v prihodnjem letu obsojeno na drobtnice ali pa bomo ob koncih tedna spet držali pesti za najboljšo slovensko športnico v zgodovini. V MMC-jevi anketi, v kateri je sodelovalo skoraj 6.000 uporabnikov, jih 64 odstotkov meni, da je bil nedeljski veleslalom zadnje Tinino dejanje v karieri.

Mazejeva po sezoni polni smeha in nekaj solzami
Odmevi po epskem dvoboju Tine in Anne
Massi: Ne boste verjeli, nisem razočaran