Bo Tina Maze na slalomski preizkušnji osvojila še tretjo kolajno na tem svetovnem prvenstvu? Foto: Reuters
Bo Tina Maze na slalomski preizkušnji osvojila še tretjo kolajno na tem svetovnem prvenstvu? Foto: Reuters
Maruša Ferk
Po progi se bo spustila tudi Maruša Ferk. Foto: Reuters
Trener Magoni o pričakovanjih Mazejeve pred slalomom
Odmevi na zmago Tine Maze

Ima že zlato z veleslaloma in srebro s superkombinacije. Na tekmi, ki se bo s prvo vožnjo začela ob 10. uri, končala pa z drugo ob 13.30, bo nastopila tudi druga Slovenka Maruša Ferk. Mazejeva je imela v petek prvi pravi prosti dan in prvič na prvenstvu ni bila na snegu. V soboto se bo znova spogledovala z novim odličjem. "Možnosti so in navodilo je jasno; ostati mora osredotočena do zadnje tekme, ki bo v soboto," je bil kratek Andrea Massi, vodja ekipe Team to A-Maze.

Tina je malce utrujena
Livio Magoni
, italijanski trener v ekipi Črnjanke, je dejal, da je Mazejeva dobro pripravljena za zadnjo žensko preizkušnjo na SP-ju. "Danes ni imela nič posebnega na programu, le počitek. Zdaj je tudi z njeno poškodbo dobro. Je pa malo utrujena, saj je 15 dni na SP-ju in do tega je prišlo ne le zaradi smučanja, ampak tudi zaradi koncentracije in psihičnega pritiska. Na superveleslalomu je bilo veliko težav z merjenjem njenega časa, nato tudi prvi trening smuka ni bil najboljši, potem pa je steklo. Je svetovna prvakinja, zato je srečna, vendar si želi več," je o svoji varovanki povedal Magoni.

Pomembna bo razlika v prvi vožnji
Črnjanka je izgubila status prvokategornice v slalomu in zato ne more dobili startnih številk od ena do sedem. "Žal ni več med prvo sedmerico, startna številka pa bo pomembna. Zanjo bi bila zdaj dobra številka od osem do deset. Mogoče bo jutri proga trda in temperatura nekaj stopinj Celzija pod lediščem, da bo proga dobra tudi do številke enajst. Pomembna bo razlika med tekmovalkami v prvi vožnji, ne toliko uvrstitev," je še dodal Magoni.

Na tekmi tudi Ferkova
Na slalomski tekmi bo nastopila tudi Maruša Ferk. "Uporabila bom isti recept kot na veleslalomu. Napadla bom in se 'vrgla' proti cilju. Resnično nimam kaj izgubiti. Moj kombinacijski slalom je bil zelo dober, kar pa še nič ne pomeni. Toda teren mi ustreza in zdaj bo treba to izkoristiti in pokazati na tekmi," je povedala Ferkova.

SP v alpskem smučanju, slalom (Ž):

Štartna lista:
1 M. SCHILD AVT
2 N. NOENS FRA
3 M. PIETILAE-H. ŠVE
4 M. RIESCH NEM
5 K. ZETTEL AVT
6 T. POUTIAINEN FIN
7 Š. ZAHROBSKA ČEŠ
8 T. MAZE SLO
9 S. AUBERT FRA
10 K. DUERR NEM
11 N. HOSP AVT
12 S. RIESCH NEM
13 M. MÖLGG ITA
...
30 M. FERK SLO
Trener Magoni o pričakovanjih Mazejeve pred slalomom
Odmevi na zmago Tine Maze