Valerio Ghirardi, Tina Maze in Andrea Massi. Foto: Aleš Fevžer
Valerio Ghirardi, Tina Maze in Andrea Massi. Foto: Aleš Fevžer

Ghirardi je Tini Maze kot trener v Team to aMaze pomagal v zadnjih poglavjih njene zelo uspešne tekmovalne kariere. Umrl je za posledicami raka.

Pred prihodom v tabor najuspešnejše slovenske alpske smučarke leta 2014 je deloval v italijanski paraolimpijski reprezentanci, pred tem pa se je uveljavil v smučarskem svetu.
Deloval je v Španiji, kjer je bila njegova varovanka Carolina Ruiz Castillo, največji pečat pa je pustil na Apeninskem polotoku, kjer je bil trener ženske ekipe za hitre discipline. Najbolj ga je zaznamovalo sodelovanje z nekdanjo svetovno prvakinjo Isolde Kostner.

S samostojno ekipo slovenske šampionke, v kateri so pred tem na mestu Massijevega trenerskega pomočnika delovali Jure Hafner, Livio Magoni, Walter Ronconi in Mauro Pini, je sodeloval od pomladi 2014 do konca njene kariere.

V tem obdobju je Mazejeva med drugim postala svetovna prvakinja v smuku in kombinaciji ter podprvakinja v superveleslalomu. Blestela je tudi v svetovnem pokalu, v katerem je po bitki z Avstrijko Anno Veith (tedaj še Fenninger) v Meribelu izgubila boj za drugi veliki kristalni globus.