Prenovljena Bloudkova velikanka bo med 20. in 23. marcem 2014 gostila finale svetovnega pokala. Foto: BoBo
Prenovljena Bloudkova velikanka bo med 20. in 23. marcem 2014 gostila finale svetovnega pokala. Foto: BoBo

Organizatorji so se za ta korak odločili, ker zaradi zamud pri prenovi letalnica ne bo pripravljena do marca 2014. Poleg tradicionalnega programa z dvema moškima posamičnima tekmama in ekipno bo v Planici, predvidoma v soboto, prvič še ženska posamična tekma.

Še en test za planiške prireditelje
"To je izjemna priložnost za Planico ob kandidaturi za svetovno prvenstvo 2019. Še posebej nas veseli dejstvo, da so nam na FIS-u zaupali tudi dodatno žensko tekmo. Tako bo v soboto še pestrejši program. Zdaj naš čaka najtežja preizkušnja - na povsem novih objektih prvič organizirati tekmovanja na najvišji ravni. Zelo pomembno je tudi to, da lahko po prvih pregledih organizacijske strukture in postavitev začasnih objektov zagotovimo, da Planica lahko sprejme enako število obiskovalcev kot vsa leta prej," je iz Švice sporočil predstavnik OK-ja Planica Tomi Trbovc.

Kocka bo padla 5. junija 2014 v Barceloni
Že v sredo so se v Zürichu vnovič predstavili kandidati za izvedbo svetovnega prvenstva v nordijskem smučanju za leto 2019 - Seefeld (Avstrija), Oberstdorf (Nemčija), Almati (Kazahstan) in Planica. Dokončna odločitev o prireditelju bo znana 5. junija prihodnje leto na zasedanju v Barceloni.