Foto:
Foto:

Zelo optimistični so v slovenskem smučarskem taboru, saj so imeli v Kranjski Gori doslej izjemne pogoje za pripravo, dodatna prednost pa je dobro poznavanje strmine v Podkorenu.

"Prepričan sem, da bodo slovenski smučarji v Kranjski gori lahko nekaj naredili. Tudi tisti, ki so nam ostali nekaj dolžni v preostalem delu sezone. Teren zelo dobro poznamo, rad pa bi se zahvalil tudi tukajšnjim smučarskim delavcem, ki so nam omogočili dobre priprave v zadnjih dveh mesecih," je bil na novinarski konferenci v Kranjski Gori optimističen direktor alpskih reprezentanc Klemen Bergant.

Tekma bo za Slovence pomembna tudi zaradi morebitne uvrstitve na finale svetovnega pokala v Sestrieru, Bergant pa je med vrsticami celo nakazal, da ima takšne možnosti kopica slovenskih smučarjev, če bi se seveda kateremu morda uspelo uvrstiti celo na stopničke. Najbližje finalu sta zaenkrat Mitja Dragšič in Drago Grubelnik.

"Za to bo potrebna uvrstitev med deseterico, kar je v Kranjski gori tudi moj cilj," je dejal Grubelnik. Podobno razmišlja tudi Mitja Valenčič, ki pa dodaja, da z uvrstitvijo ni obremenjen in si želi le, da bi nastopil čimbolj sproščeno. Večje težave imata ta čas naša najizkušenejša tekmovalca Mitja Kunc in Jure Košir. Prvi ne najde razlogov za krizo, saj na treningih nima težav, priprave pa niso drugačne kot v preteklih uspešnih letih, a mu na tekmah ne gre. Košir pa si želi dobro uvrstitev predvsem zaradi FIS točk in boljšega izhodišča.

Prireditelji obljubljajo, da bodo pogoji na progi enaki za skoraj vse tekmovalce, proge pa bodo skoraj do zadnjega trenutka odprte tudi za rekreativne smučarje, saj gre za čas zimskih počitnic.