Milan (tudi po zaslugi odličnih predstav Zlatana Ibrahimovića) po koronavirusni pandemiji na 12 tekmah Serie A ni okusil grenkobe poraza. Devetkrat je zmagal in trikrat remiziral. Foto: Reuters
Milan (tudi po zaslugi odličnih predstav Zlatana Ibrahimovića) po koronavirusni pandemiji na 12 tekmah Serie A ni okusil grenkobe poraza. Devetkrat je zmagal in trikrat remiziral. Foto: Reuters

Ibrahimović je trenutno v izjemni formi. V nadaljevanju elitnega italijanskega prvenstva po koronavirusni pandemiji je prava mora za obrambo nasprotnikov – na zadnjih devetih tekmah se je med strelce vpisal sedemkrat, po njegovi zaslugi pa je Milan sezono sklenil na 6. mestu in si posledično tudi priigral evropsko vozovnico.

Na sklepni tekmi sezone je rdeče-črnim pomagal do lepe zmage nad Cagliarijem na San Siru (3:0), v deseti minuti nadaljevanja je zadel drugi gol svoje ekipe, potem ko je v prvem polčasu med drugim zapravil tudi strel z bele točke. In to kakšen gol: z desnico je žogo silovito poslal pod prečko, vratar Alessio Cragno je bil povsem nemočen.

Izboljšal rekord, star skoraj 70 let
S tem je Šved na svojem 16. prvenstvenem nastopu v letošnji sezoni – Milanu se je pridružil 27. decembra lani – dosegel 10. zadetek, s čimer je poskrbel za nov rekord. Namreč, postal je najstarejši nogometaš v Serie A, ki mu je v posamezni sezoni uspelo doseči dvomestno število zadetkov. Star je bil 38 let in 302 dneva. Rekord je do sobote skoraj 70 let držal legendarni napadalec Silvio Piola, ki je ob omenjenem mejniku štel 38 let in 127 dni (v sezoni 1951/52).

"Upam, da to ni bila Zlatanova zadnja tekma za 'rossonere'," je sedmi sili dejal Milanov trener Stefano Pioli. Kje bo karizmatični Šved nadaljeval nogometno pot, še ni znano. Njegova pogodba, ki jo je podpisal konec prejšnjega koledarskega leta, se je iztekla po sklepnem obračunu letošnje sezone Serie A.

NAJSTAREJŠI NOGOMETAŠI V SERIE A Z VSAJ 10 ZADETKI V POSAMEZNI SEZONI
NOGOMETAŠSTAROST
Zlatan Ibrahimović38 let, 302 dneva
Silvio Piola38 let, 127 dni
Pietro Ferraris38 čet, 103 dnevi
Luca Toni37 let, 279 dni
Fabio Quagliarella37 let, 162 dni