"Vesel sem, da sem zmagal, lepo je to doseči na tako pomembnem mitingu zlate celinske serije, drugi po Diamantni ligi. Imel sem zelo dober finiš. Na vseh letošnjih mednarodnih mitingih nisem bil nižje od tretjega mesta. Vem, da sem sposoben hitrejšega teka, če bil bil recimo četrti na četrtkovi tekmi Diamantne lige v Rimu, pa bi tekel hitreje, bi bil tudi zadovoljen," je napovedal Janežič.

Luka Janežič se iz Zagreba vrača s prvim mestom. Foto: BoBo
Luka Janežič se iz Zagreba vrača s prvim mestom. Foto: BoBo

Mihalinec Zidarjeva: Glede na vse, sem zadovoljna z izidi
Maja Mihalinec Zidar
je bila tretja na 100 m (11,55). "Imela sem slabšo startno reakcijo kot na zadnjih tekmah, ampak sem bolje stopnjevala v srednjem delu. Zaradi poškodbe na začetku sezone in karantene mi je zmanjkalo časa za trening maksimalne hitrosti. Glede na vse, sem zadovoljna z izidi in da sem lahko tekmovala v najmočnejši mednarodni konkurenci. Iz zimske sezone sem prenesla dober start, poškodbo pa pozdravila kot dober obet za olimpijsko sezono," je leto strnila Maja Mihalinec Zidar.

Lia Apostolovski četrta, Joni Tomičič Prezelj peta
Lia Apostolovski je bila četrta v skoku v višino z 1,87 m, peta pa Joni Tomičič Prezelj na 100 m (12,09). Veronika Domjan je bila v metu diska zadnja, šesta (50,06 m), Joni Tomičič Prezelj pa je na 100 m ovire zasedla zadnje, osmo mesto (13,61).

Jan Kokalj zmagal z osebnim rekordom
Jan Kokalj je z osebnim rekordom v slovenski in hrvaški zasedbi zmagal na 3000 m (8:10,06), Vid Botolin je bil drugi (8:17,12). Prav tako med zgolj hrvaškimi tekmicami je bila v teku na 100 m Eva Lajhar šesta (12,89). Žan Rudolf je bil zadolžen za narekovanje ritma na 800 m.