Miha Zajc je zadel za 4:2, na gostovanjih pa bo po novem v vlogi kapetana. Prvič že naslednjo soboto v Rittnu. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Miha Zajc je zadel za 4:2, na gostovanjih pa bo po novem v vlogi kapetana. Prvič že naslednjo soboto v Rittnu. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Glavna novica se je zgodila že pred tekmo, saj ikona kluba Aleš Mušič po dolgih letih ni več kapetan kluba. Na domačih tekmah bo to vlogo opravljal Žiga Pance, na gostovanjih pa Miha Zajc.

"Mušič je izredno dobro opravljal kapetansko vlogo dolga leta. Velika osebnost je in v garderobi ima njegova beseda veliko veljavo. Trenerski štab je razmislil in odločili smo se, da potrebujemo novega vodjo. Mušič naj uživa v zaključku kariere. Računam, da bo igral čim dlje. Tudi v Celovcu je bil Thomas Koch dolgo kapetan, zdaj pa uživa v hokeju. Mi smo določili dva kapetana. Take odločitve so vedno težke, a treba se je sprijazniti in igrati za ekipo," je po tekmi povedal trener Gregor Polončič.

Odlični vratar Smith zbral 52 obramb
Ljubljančani so imeli v praznem Tivoliju (zbralo se je le pet medijskih predstavnikov in klubsko osebje) veliko premoč, a dolgo niso bili dovolj učinkoviti, zelo razpoložen pa je bil tudi vratar gostov Jacob Smith, proti njemu so domači sicer sprožili kar 58 strelov. Pri Ljubljančanih je bil med vratnicama Tilen Spreitzer, saj prvi vratar Paavo Hölsä še ni pripravljen po poškodbi.

Tadej Čimžar je dosegel prvi in zadnji zadetek v praznem Tivoliju. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar
Tadej Čimžar je dosegel prvi in zadnji zadetek v praznem Tivoliju. Foto: SŽ Olimpija/Eva Brili Grebenar

Prvi napad Gardene izničil zaostanek z 0:2
V prvi tretjini je za minimalno vodstvo poskrbel Tadej Čimžar. V 7. minuti je potisnil plošček v mrežo po akciji Luke Zorka.

V 24. minuti je na 2:0 povišal Nik Simšič, ki je iz bližine pospravil plošček v mrežo po strelu Jana Drozga. Ko se je že zdelo, da so gostje na kolenih, so se hitro vrnili v igro. Bradley McGowan je v 27. minuti znižal po protinapadu. Mathew Wilkins je nato minuto pred koncem druge tretjine še spremenil smer ploščka in po dveh tretjinah je bil izid 2:2, čeprav je bilo razmerje v strelih na vrata kar 35:16. Prvi napad Gardene je bil zares učinkovit.

Zmaji leteli po ledu v zadnjih 20 minutah
Olimpija je najboljšo igro prikazala v zadnji tretjini. Pritisk se je stopnjeval, nazadnje pa niti Smith ni mogel več preprečiti poraza. Najprej ga je drugič premagal Simšič, ki je spretno podstavil palico v 47. minuti. V 54. minuti je nato Miha Zajc povišal na 4:2, plošček je poslal med nogama Smitha v mrežo. V 57. minuti je nato Olimpija izkoristila še igralca več, najprej je Žiga Pance zadel prečko, odbiti plošček pa je v mrežo pospravil Anže Ropret. Gostje so sicer še dosegli en zadetek, a možnosti za preobrat niso več imeli, za piko na i pa je Čimžar v zadnji minuti zadel še prazna vrata.

Polončič naročil direkten hokej, ne pa vaterpola
"Drsalno smo za dva razreda boljši od Gardene. Gostje so igrali zelo pametno, čakali so na priložnosti in jih izkoristili, zato je bila tekma izenačena do zadnje tretjine. V zadnjih 20 minutah smo zagrizli, Gardena pa je bila v rdečem in ni mogla več slediti ritmu. Če prevladuješ na vsaki tekmi, se tudi dogajajo napake in tekmeci izkoriščajo protinapade. Pred zadnjo tretjino sem naročil, da igramo direkten hokej, ne pa vaterpola," je tekmo analiziral Polončič. Temperatura v Tivoliju je bila znova zelo visoka, led pa slab. Res je pri takih temperaturah lažje igrati vaterpolo.

"Nobene panike ni bilo pri 2:2. Naše slabše minute so gostje unovčili. Iz teh napak se bo treba naučiti. Gardena ima malce starejšo ekipo. Izkušeni tujci se odlično znajdejo v ključnih položajih pred vrati. Na vsaki tekmi smo favoriti in to moramo dokazati," je povedal Simšič.

Jeseničani so ostali brez druge tekme zapored. Foto: www.alesfevzer.com
Jeseničani so ostali brez druge tekme zapored. Foto: www.alesfevzer.com

Slabše počutje Jeseničanov prestavilo tekmo
Hokejisti SIJ-a Acronija Jesenic bi morali danes odigrati tekmo Alpske lige proti Lustenauu, a so jo zaradi suma okužbe s koronavirusom v taboru železarjev prestavili. Kot so sporočili iz jeseniškega tabora, se je nekaj članov njihove ekipe čez noč začelo slabše počutiti, zato bodo opravili testiranje na covid-19. Dokler rezultati testiranj ne bodo znani, bodo vsi člani ekipe ostali v samoizolaciji.

Pojasnili so, da gre za preventiven ukrep, ki ga je podprlo tudi vodstvo Alpske hokejske lige. Tekmo proti Lustenauu so tako prestavili na poznejši termin.

Že v četrtek so morali zaradi sumov okužbe v celovški ekipi prestaviti tekmo zadnjega kroga uvodnega dela lige med Jeseničani in drugo zasedbo KAC-a.

4. krog:
SŽ OLIMPIJA – GARDENA
6:3 (1:0, 1:2; 4:1)
Čimžar 8., 60., Simšič 24., 47., Zajc 54., Ropret 57.; McGowan 27., Wilkins 39., Sullmann Pilser 57.

SALZBURG MLADIBREGENZERWALD 9:1

RITTENFASSA 5:2

ASIAGOPUSTERTAL 3:1

Preloženo:
LUSTENAU – SIJ ACRONI JESENICE

Lestvica:                     * x      
SŽ OLIMPIJA              4  4 0 0 0 12 
FELDKIRCH                3  3 0 0 0  9 
VIPITENO                 3  2 0 1 0  7 
PUSTERTAL                4  1 2 0 1  7 
KITZBÜHEL                3  2 0 0 1  6 
SALZBURG MLADI           4  2 0 0 2  6 
RITTEN                   4  1 0 1 2  4 
ASIAGO                   1  1 0 0 0  3 
GARDENA                  2  1 0 0 1  3 
SIJ ACRONI JESENICE      2  1 0 0 1  3 
LUSTENAU                 3  1 0 0 2  3 
KAC II                   2  1 0 0 1  3 
FASSA                    2  0 0 0 2  0 
BREGENZERWALD            4  0 0 0 4  0 
STEEL WINGS LINZ         3  0 0 0 3  0 
CORTINA                  -  - - - -  - 
* - zmaga po podaljšku/kazen. strelih  
x - poraz po podaljšku/kazen. strelih