Predlogi

Ni najdenih zadetkov.


Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

Rezultati iskanja

Ni najdenih zadetkov.

RSS - Novice

Kaj je RSS?
RSS je tehnologija na podlagi XML-ja, s katero ste lahko samodejno obveščeni o temah, ki vas zanimajo. Ni vam treba na spletno stran, da bi videli, ali je bil napisan kakšen nov članek ali novica, lahko uporabljate RSS, ki vas na to opozori vsakokrat, ko se to zgodi.

Kako lahko uporabljamo RSS?
Na splošno potrebujete samo odjemalca (program) za RSS-datoteke. Ta program izpisuje informacije, ki jih pridobi iz raznih RSS-kanalov (tematsko razdeljene informacije, npr. šport, zabava, ...).
Po odločitvi za RSS-odjemalca se morate odločiti, katere RSS-kanale želite pregledovati. RTV Slovenija vam ponuja RSS-kanale za vse svoje sekcije novic.

Kako dobimo odjemalca za RSS?
Na spletu je veliko odjemalcev za RSS. Ti delujejo na različnih operacijskih sistemih, tako da boste morali to upoštevati pri vaši izbiri.
Če uporabljate Windowse in želite zastonjskega odjemalca, vam priporočamo RSS Bandit, kot drugo možnost pa Feedreader. Najnovejša Mozilla Firefox podpira branje RSS-kanalov v obliki "Live Bookmarks". RSS-kanale podpira tudi Mozilla Thunderbird. Uporabniki Linuxa lahko preizkusite Liferea.

RSS ohranjevalnik zaslona (odjemalec za RSS novice)
Za vas smo razvili ohranjevalnik zaslona (exe, 1,9MB) - poseben odjemalec RSS novic, katerega lahko brezplačno namestite na svoj računalnik. Ob neaktivnosti miške in tipkovnice se na ekran vedno servirajo sveže novice z našega portala.
Preberite si tudi navodila za namestitev (pdf, 250KB).

Nastavitev RSS-kanalov za različne programe:

 

RSS-Bandit
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download, nato izberite RSS Bandit at Sourceforge.net, na novo odprti strani pa samo izberite prvo povezavo RssBandit1.3.0.42installer.zip pod naslovom rssbandit.
Nastavitev: uporabite funkcijo Locate Feed (Ctrl+S) in v oknu, ki se vam odpre, izberite zavihek Locate this Url, vanj vpišite www.rtvslo.si/rss in kliknite gumb Find Feeds. Potrebno je le še izbrati želene kanale in klikniti gumb Subscribe in potrditi izbiro z OK.

Feedreader
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download Feedreader, nato izberite Download from Fileforum, na novo odprti strani pa samo izberite Download Now.
Nastavitev: kliknete ikono New Feed levo zgoraj, v vnosno okno pa prilepite (Paste) bližnjico do kanala, ki si jo skopirate s strani www.rtvslo.si/rss (Copy Shortcut). Nato je potrebno vpisati še ime kanala. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Mozilla Firefox
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Download Firefox - Free.
Nastavitev: ko v Mozilli odprete spletni portal www.rtvslo.si, se vam v naslovni vrstici brskalnika pojavi ikona . Nanjo kliknete z levim miškinim gumbom in pojavi se vam spisek kanalov, ki so na voljo. Ko izberete želen kanal, se vam odpre novo okno, v katerem si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Mozilla Thunderbird
Download: v oknu, ki se vam odpre, izberite Free Download.
Nastavitev: z desnim miškinim gumbom kliknete na mapo News & Blogs (lahko si ustvarite tudi novo mapo) in izberete Manage Subscriptions. Kliknete na Add in v polje Feed URL prilepite (Paste) bližnjico kanala, ki ste jo skopirali iz strani www.rtvslo.si/rss (Copy Shortcut). Postopek ponovite za vse želene kanale, na koncu pa kliknete OK. Nastavljeni kanali se nahajajo v mapi, za katero ste delali nastavitve.

Internet Explorer 7
Download: v oknu, ki se vam odpre, v meniju Select your operating system izberite vaš operacijski sistem in pritisnite go.
Nastavitev: ko v Explorerju odprete spletni portal www.rtvslo.si, se vam v zgornjem desnem kotu brskalnika pojavi ikona . Nanjo kliknete z levim miškinim gumbom in pojavi se vam spisek kanalov, ki so na voljo. Ko izberete želen kanal, se vam odpre novo okno, v katerem izberete Subscribe to this feed, si nastavite poljubni naslov kanala in lokacijo, kamor se bo kanal shranil. Postopek ponovite za vse želene kanale.

Seznam RSS-kanalov

Tekstovne novice Videonovice
Vse novice
Slovenija Šport Priporočamo
Svet Kultura Videonovice - Skupne
Evropska unija Zabava Videonovice - Novice
Gospodarstvo Ture Avanture Videonovice - Šport
Črna kronika Videonovice - Kultura
Okolje Videonovice - Zabava
Znanost in tehnologija