Natalie je konec junija nastopila tudi na Dunaju. Foto: EPA
Natalie je konec junija nastopila tudi na Dunaju. Foto: EPA
Europe
Vam je tokratna ponudba festivala všeč? Foto: EPA
Pivo in cvetje zaščitni znak Laškega

40-letna avstralska pevka je v 90. letih svet osvojila z uspešnico Torn, ki je sicer priredba izvirnika ameriških alterrokerjev Ednaswap. Nato je izdala še štiri studijske albume, pred meseci pa je napovedala, da pripravlja nov izdelek, na katerem bodo predelave pesmi, ki so jih izvirno izvajali moški. Novo svetovno koncertno turnejo bo začela prav z nastopom v Laškem. Natalie bo na odru Zlatorog nastopila v četrtek malo po polnoči, za glasbeno zabavo bodo ta dan poskrbeli tudi DoT, Šukar, Mi2, Modrijani, Pivo in čevapi in drugi.

Reportažo četrtkovega dogajanja na festivalu Pivo in cvetje boste na MMC-jevih straneh lahko prebrali v petek.


Europe se ne dajo

V petek pa se bodo v mestu ob Savinji ustavili švedski rokerji Europe, ki imajo korenine v sedemdesetih letih. Po nekajletnem premoru je skupina z dvema članoma iz prvotne zasedbe še vedno dejavna, njihov aktualni album War of Kings so poslušalci odlično sprejeli. Pri nas se zasedbe najbolj spomnimo po uspešnicah The Final Countdown, Carrie in Out of This World. Pred njimi bodo koncertirali tudi S.A.R.S., I.C.E., Manouche, Tanja Žagar, Nuška Drašček in drugi.

Cena hmeljnega napitka ni navita
Letos bodo obiskovalci lahko uživali že v 51. izvedbi tega festivala. Festival bo v znamenju jubileja, 190-letnice Pivovarne Laško, kar prinaša nekaj novosti. Organizatorji festivala so tako festivalski oder Zlatorog iz Jagoč vrnili na staro lokacijo na Trubarjevem nabrežju, prireditev pa je znova v celoti brezplačna. Festival, ki se ga bo udeležil tudi premier Miro Cerar, bo letos v znamenju največjega števila glasbenih gostov do zdaj. V Laško tako prihaja več kot 50 glasbenikov iz 17 držav, v jubilejnem letu pa je cena pollitrska vrčka piva sprejemljivih 1,90 evra.

Obisk vseh prizorišč je brezplačen
Dodali so tudi nov oder, ki je namenjen predstavitvi najboljših didžejev. Med festivalom, ki postaja vse bolj uveljavljen tudi v Evropi, bodo glasbeni gostje nastopili na štirih odrih, del programa pa bo potekal tudi v tamkajšnjem kulturnem centru. Festival bo vrhunec doživel v soboto z ognjeno interaktivno predstavo in ognjemetom, sklenili pa ga bodo dan pozneje z ohcetjo po stari šegi ter s tradicionalno parado Pivo in cvetje, ki je ena največjih in avtentičnih etnoloških dogodkov v Sloveniji.

Med festivalom bo veljal poseben prometni režim, Slovenske železnice pa bodo tudi letos v času festivala povečale število vlakov do Laškega tako iz mariborske smeri kot tudi iz ljubljanske. Novost so posebni vlaki tudi iz Zagreba.

Festival pritegne vsako leto tudi več ljubiteljev kampiranja, za katere so v kampu Jagoče organizirali poseben športno-zabavni program.

Pivo in cvetje zaščitni znak Laškega