Kevin Costner je v nedeljo obiskal Piran in bil nad njim navdušen. Foto: MMC RTV SLO
Kevin Costner je v nedeljo obiskal Piran in bil nad njim navdušen. Foto: MMC RTV SLO
Intervju Maše Kljun s Kevinom Costnerjem

Kevin Costner je v Sloveniji gost Diners Cluba, s svojo countryzasedbo Modern West bo nastopil na družabno-dobrodelnem dogodku z naslovom V družbi slavnih, ki bo drevi na Gospodarskem razstavišču, v slovenski prestolnici pa naj bi ostal do torka. Že v nedeljo se je odpravil na izlet v Piran. Kakšen je njegov prvi vtis o Sloveniji, si preberite v intervjuju z Mašo Kljun.

Že nekaj časa ste v Sloveniji. Kako vam je do zdaj všeč?
Prišli smo sredi noči in takrat ne moreš prav veliko videti. Zbudil sem se in si zaželel videti ta kraj (Piran, op. n.). Slišal sem, da je zelo lepo. Torej, najprej sem se naspal, ker sem bil zelo utrujen, a ko sem se zbudil, sem takoj rekel: 'Usedimo se v avtomobil in si oglejmo Slovenijo'. Vem, da ne morem videti vsega, ampak tole je zelo lepo.

Menda je bila vaša žena tista, ki vas je nagovorila, da iz svojega hobija naredite kariero. Je to res?
Želela je, da igramo pred ljudmi, kjer koli snemamo filme. Kot večina moških sem bil najprej malo skeptičen. Nekaj let me je spodbujala in na koncu sem to res storil. In potem se to ni več nehalo. Ljudje so me ves čas prosili, naj nastopimo. Kmalu smo začeli nastopati po celem svetu. Pred dvema tednoma smo bili v Braziliji, pa v Sankt Peterburgu, zdaj pa še v Sloveniji. Tako da je imela prav.

Letos ste znova postali oče. Kako je vaša družina?
Dobro so. Imam tri majhne otroke, no v bistvu imam sedem otrok, od tega tri res zelo majhne. Videl jih bom kmalu, čez nekaj dni. Ampak zdaj sem si zaželel videti Jadran. Tako slikovito je.

Vračate se k režiji. Lahko kmalu pričakujemo vaš film?
V prihodnosti nameravam več režirati in nastopati s svojo skupino. Jutri bomo igrali tudi pri vas.

Režija in skupina. Igranje je torej na stranskem tiru?
Navadno režiram sam sebe, torej igram v svojih filmih. Posvetil se bom tudi vzgoji otrok. Moje življenje sestavlja več dejavnosti. Pred približno 15 leti sem ustanovil podjetje, ki čisti oljne madeže. Pomagal sem pri katastrofi v New Orleansu, tudi jutri imam neke sestanke. Kajti, ne boste verjeli, res vem, kako se čistijo oljni madeži. To je čudovito okoljevarstveno podjetje, ki ga priporočam vsakemu, ki želi ohraniti vodo čisto. Jutri imam tako sestanke z Angolci in Nigerijci glede zaščite njihove obale. Moje življenje je res raznovrstno.

Intervju Maše Kljun s Kevinom Costnerjem