Taradijevo so septembra lani okronali za 26. mis Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Tavčar
Taradijevo so septembra lani okronali za 26. mis Slovenije. Foto: MMC RTV SLO/Matjaž Tavčar

Lana Krajnc, Katja Gabrovec, Tina Mede, Ariana Hodžić, Patricija Finster, Maja Zupan, Monika Pfajfar, Lara Stenovec, Elmedina Berisha, Katarina Rondič, Nina Dolić, Špela Budič, Laura Katarina Jularić, Sergeja Kržan in Nina Rems lahko računajo na krono in laskavi naziv najlepše v deželi tej. Zmagovalka bo predstavljala Slovenijo na 67. izboru za mis sveta, ki se znova vrača v mesto Sanja na Kitajskem.

Glavni izbor bo 18. novembra, ko bo aktualna mis Stephanie Del Valle iz Portorika predala svojo krono naslednici. Ta pa se bo morala za naziv še bolj potruditi kot lepotice pred njo, saj je letos večji poudarek na aktivnostih na družbenih omrežjih in interaktivnosti. Na svetovnem izboru pričakujejo 125 tekmovalk. Prvič se bodo predstavile izbranke Armenije, Iraka, Laosa in Senegala. Med državami, ki jih letos ne bo na izboru, pa se je znašla med drugim Venezuela - država, iz katere je do zdaj prišlo šest zmagovalk na izboru za mis sveta. Nazadnje je slavila leta 2011 Ivian Sarcos v Londonu.

Tekmovalke za naziv mis Slovenije, ki so razvrščene po vrstnem redu, kot se bodo predstavile v soboto, si lahko pogledate spodaj.