Mokra četvorka. Foto: BoBo
Mokra četvorka. Foto: BoBo
Maturantje zaplesali četvorko

Po besedah glavnega organizatorja Borisa Prokofjeva iz plesne šole Urška je na celotni paradi, ki je organizirana tudi v tujini, hkrati plesalo 34.216 ljudi iz 61 mest Slovenije, Srbije, Hrvaške, Črne gore, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Romunije in Ukrajine.

Na maturantski paradi je v Sloveniji in tujini v 12 letih sicer plesalo 242.280 maturantk in maturantov v 100 evropskih mestih iz desetih držav. Guinnessov rekord s sinhronim plesanjem četvorke pa so postavili sedemkrat. Za največji sočasni ples na več lokacijah se je do 11.45 prijavilo 34.216 maturantk in maturantov. Tako obstaja velika verjetnost, da bo obstoječi rekord s 33.202 plešočimi presežen.
Po končani četvorki se je na Gospodarskem razstavišču začela še zabava. Posebej za to priložnost je bila posneta skladba Everybody Dance to the Music v izvedbi Jacoba.
Naslednji petek še ena četvorka
Tudi letos so pristojne inštitucije ter nevladne organizacije izvajale različne ukrepe, ki spodbujajo mlade k zabavi brez alkohola. Ministrstvo za zdravje pa z akcijo Plešem 0,0 maturante nagovarja: plešite in zabavajte se brez alkohola.

Zaradi prireditve je do 14. ure za ves promet zaprta Slovenska cesta na odseku med Gosposvetsko in Šubičevo ulico.
Prihodnji petek bo ulično četvorko v okviru projekta European Quadrille Dance Festival organizirala Plesna zveza Slovenije (PZS). Na tej prireditvi bo prav tako ob 12. uri v 21 slovenskih in v več kot 30 mestih v osmih evropskih državah zaplesalo najmanj 30.000 plesalcev.

Maturantje zaplesali četvorko