Za Bežigradom so se zadnje dni mudili tetovatorji z vsega sveta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Za Bežigradom so se zadnje dni mudili tetovatorji z vsega sveta. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Konvencijo pa je tudi letos zaznamoval pester spremljevalni program. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Športna dvorana za Bežigradom se je že v petek spremenila v obvezno postajališče za radovedneže in ljubitelje umetnosti tetoviranja in piercinga. Medtem ko so nekateri le radovedno gledali, kako poteka izdelava tetovaž, so se drugi usedli pod luči in prisluhnili zvoku tetovatorske igle.

Nekateri tetovatorji, kot je bila naša sogovornica Simona Borštnar iz studia Tavči Tattoo, so že pred samo konvencijo objavili skice svojih tetovaž na družbenem omrežju Facebook in tako poiskali modele, s katerimi so delali na Tattoo konvenciji, in se s svojim delom predstavili žiriji.

Umetniki so se od petka lahko pomerili v tekmovanjih za najboljšo črno-belo tetovažo, najboljšo tradicionalno (old school) tetovažo, najboljšo barvno tetovažo, najboljšo avantgardno tetovažo, najboljšo barvno tetovažo z realističnim motivom in najboljšo tetovažo v celoti, ki bo podeljena nocoj.

Posebna nagrada pa bo podeljena najboljšemu po izboru občinstva, ki je lahko glasovalo z glasovalnimi listki, ki jih je dobilo ob vstopu na prizorišče.

Četrta konvencija, katere korenine segajo v Krško, kjer je pred štirimi leti potekala prva tovrstna konvencija, je privabila še večje število ljudi kot pretekla leta. "Ker smo profesionalci in znamo delati," je uspešnost obiska za MMC pokomentiral organizator konvencije Aleš Škrapin.

Še je prostor za nadgradnjo
Letos so se v dvorani Triglav pod koši zbrali tetovatorji iz Slovenije, Hrvaške, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Italije, Avstrije, Bolgarije, Švice, Avstralije in celo Brazilije. Kot je poudaril Škrapin, se tujci radi vračajo v Slovenijo, saj jih prevzame predvsem lepota mesta. "Konvencija se lahko še poveča, ampak nekdo nam mora pomagati, ker vedno pristanemo na ničli ali pa pod njo," je sklenil Škrapin. Konvencijo je letos spremljal še bogatejši glasbeno-vizualni program.

Več utrinkov sobotnega dogajanja si lahko pogledate spodaj.