Oliver se je razveselil glasbene čestitke Katarine Male in slovenskega občinstva. Foto: MMC RTV SLO
Oliver se je razveselil glasbene čestitke Katarine Male in slovenskega občinstva. Foto: MMC RTV SLO
Oliver Dragojević
Oliver Dragojević bo jutri dopolnil 66 let, njegova glasbena pa traja že več kot pol življenja. Foto: MMC RTV SLO
klapa Bonaca
Klapa Bonaca je med drugim postregla znanimi dalmatinskimi pesmimi Oči boje lavande, Ružo crvena, Noći u Dalmaciji in Dalmacijo, slušaj ovo, zapeli pa so tudi Da te mogu pismom zvati. "To je najlepša dalmatinska pesem in s tem se strinja tudi Oliver," so zatrdili. Foto: MMC RTV SLO
V Marmorni dvorani si je koncert Oliverja Dragojevića in klape Bonaca ogledalo toliko obiskovalcev, da so poleg "vip" omizij in sedišč v dvorani prodali tudi stojišča. Foto: MMC RTV SLO

Stari morski volk, kot pogosto pravijo priljubljenemu pevcu iz Korčule, bo v soboto namreč dopolnil 66, slovenska pevka katarina Mala, ki se mu je kot gostja pridružila na njegovem včerajšnjem koncertu na Gospodarskem razstavišču, pa je menila, da bi mu morali vsi skupaj zato seveda tudi zapeti.

"Ampak ne pesmi Vse najboljše za te, saj prinaša nesrečo, če se takole prezgodaj čestita," je opozorila in nato povzela: "Kol'kor kapljic, tol'ko let," obiskovalci pa so ji navdušeno pritegnili, z aplavzom pa so pospremili tudi spremembo besedila, ko je zapela, da ima vsaka Oliverja, ne fanta rada.

Skoraj tri ure okusa po morju in Dalmaciji
Oliver se je presenečeno in zadovoljno smehljal, nasmeh pa je počival na njegovem obrazu tudi v tistih trenutkih večera, ko je občinstvo pelo skupaj z njim.

To pa se je seveda najpogosteje zgodilo, ko je zaigral eno od svojih starejših uspešnic, kot so Trag u beskraju, Bez tebe, Vjeruj u ljubav, Moj lipi anđele, Oprosti mi, pape in seveda Cesarica, na katero pa so tisti najbolj vztrajni čakali vse do konca, skoraj tri ure - kar nekaj obiskovalcev je namreč, presenečenih nad njegovo dolžino, že predčasno zapustilo koncert.

Na odru tudi klapa
Dragojevića so med koncertom na odru namreč za nekaj časa zamenjali člani klape Bonaca iz Šibenika, ki so svoj nastop začeli s pesmijo Ribari, s katero so se želeli pokloniti spominu na pred kratkim umrlega Vinka Coceja.

"Mislim, da se bo težko v nekem doglednem času spet pojavil človek s takim glasom in osebnostjo kot Vinko Coce. Njegove pesmi so zaznamovale več kot celo desetletje, tako pri nas na Hrvaškem kot pri vas v Sloveniji - povsod jih poznajo. Težko ga bo kdo nadomestil, vsaj od teh, ki zdaj prepevajo na sceni," nam je po koncertu povedal Goran Gulin, ki pri Bonaci poje 2. tenor in skrbi za kitaro.

Da te mogu pismom zvati kot najlepša dalmatinska pesem
Tudi njega sicer preseneča nenadna velika priljubljenost klapskega petja, ki smo ji priča zadnja leta: "Pri nas so bili pred časom tako priljubljeni tamburaši, potem pa smo se kar naenkrat klape prebile v ospredje. Pesem Oči boje lavande smo prepevali že pred desetimi leti, zdaj pa je kar naenkrat postala uspešnica, ki jo ljudje povsod zahtevajo", je pojasnil.

Klapa Bonaca je med drugim postregla znanimi dalmatinskimi pesmimi Oči boje lavande, Ružo crvena, Noći u Dalmaciji in Dalmacijo, slušaj ovo, zapeli pa so tudi Da te mogu pismom zvati. "To je najlepša dalmatinska pesem in s tem se strinja tudi Oliver," so zatrdili.

Privolil je v duet
Poznanstvo in prijateljstvo med Bonaco in Dragojevićem sicer seže že leta nazaj, nazadnje pa so združili moči tudi uradno in tako je nastala pesem Ljubav će prominiti sve. "Pogosto smo nastopali skupaj in zato se je tudi porodila ideja, da bi skupaj posneli pesem. Z Oliverjem sicer ni tako preprosto posneti duet, on to izbira po svojem okusu, ampak v tem primeru mu je bilo všeč in je privolil," je dodal Gulin.

Dragojević je v svoji karieri sicer posnel kar nekaj duetov, med drugim tudi Nadalina z Borisom Dvornikom, U ljubav vjere nemam z Gibonnijem in Stari morski vuk s Tonijem Cetinskim, ki jih je v četrtek zapel v soloizvedbi, med koncertom pa je potožil, da se ga očitno loteva prehlad.

Za novo leto doma na Korčuli
"To sem se nalezel od svojega basista, ki je ves čas bolan," se nam je pridušal po koncu. A hitro dodal, da ne sme zboleti, saj ima december natrpan z nastopi.

Kaj pa za novo leto, nas je zanimalo. "Ne, tokrat pa ne. Grem domov, v Velo luko. Silvestrovo bom preživel s soprogo in v družbi še nekaj prijateljev," je odgovoril.


V priloženih fotografijah si lahko ogledate tudi nekaj utrinkov z včerajšnjega koncerta Oliverja Dragojevića in klape Bonaca!