Boštjan in Jasna sta v goste tokrat povabila Ansambel Franca Miheliča, ki je z jubilejnim koncertom v Ribnici pred kratkim praznoval 40-letnico svojega delovanja. Foto: MMC RTV SLO/Oddaja Na zdravje!
Boštjan in Jasna sta v goste tokrat povabila Ansambel Franca Miheliča, ki je z jubilejnim koncertom v Ribnici pred kratkim praznoval 40-letnico svojega delovanja. Foto: MMC RTV SLO/Oddaja Na zdravje!

Ansambel, ki ga vodi Franc Mihelič, namreč letos praznuje 40. obletnico delovanja. Glede na to, da v oddaji v zadnjem času pogosto gostujejo velikani tovrstne glasbe, smo o tem povprašali voditelja Boštjana Romiha. Ta nam je pojasnil, da je že ob pripravah na oddajo, v kateri se je njemu in Jasni Kuljaj pridružil Slavko Avsenik, ugotovil, da "v resnici obstaja veliko stvari ogromno zanimivosti, ki jih splošna populacija ne ve".

"Tudi ko smo pripravljali oddajo o Lojzetu Slaku, ki je tisti teden preminil, smo videli, da je veliko, veliko stvari, ki jih ljudje o njem ne vedo. Vedo, da so to legende, poznajo njihove viže, ampak nekih konkretnih zanimivosti iz njihovega življenja pa ne poznajo. In ravno te smo skušali odkriti," je še pojasnil priljubljeni TV-voditelj.

Tokratna oddaja izjemoma v četrtek
V tokratni oddaji, ki bo izjemoma na sporedu v četrtek ob 20. uri na 1. programu TV Slovenija, bodo lahko gledalci izvedeli marsikaj zanimivega o glasbenem ustvarjanju Franca Miheliča, ki se močno prepleta z njegovim družinskim življenjem. "Meni so najljubše takšne oddaje, ki prinašajo presežke, oddaje, kot so Slakova, Avsenikova in zdaj Miheličeva, ker se nanje dobro pripraviš, ker pristopiš z velikim spoštovanjem."

Ker bo oddaja na sporedu ravno 1. dan veselega decembra, smo Romiha povprašali tudi, kako bo v Na zdravje! čutiti praznično vzdušje: "Najprej prek vizualne podobe, kar pomeni, da bo studio vedno bolj okrašen in se bo čutilo to pričakovanje. Vrhunec pa bo decembrsko vzgušje doseglo v posebni silvestrski oddaji Na zdravje!" Glede tega, kdo bo z njim in Jasno nazdravil v novo leto, je bil Boštjan Romih skrivnosten, razkril pa je: "Povem pa lahko, da se bomo zelo veliko poljubljali."

Pesem zime - priložnost za nove viže
Tudi v tokratni oddaji bodo, kot je to navada v prvi oddaji v mesecu, izbirali finaliste za Pesem zime. V boju za vstopnico za veliki finale, ki bo 13. januarja 2012 na Golteh, se bodo tokrat podali Ansambel Katrca, Ansambel Štrk, Natalija Verboten in Štajerskih 7, Ansambel Golte, Veseli Svatje in Ansambel Toneta Rusa. Eden izmed njih se bo pridružil Mladim Dolenjcem, Ansamblu Spev, Ansamblu Donačka, Ansamblu Javor, Primorskim fantom in Ansamblu Roka Žlindre, ki so do zdaj dobili največ glasov gledalcev.

"Super mi je, da se je zagnalo na področju ustvarjanja narodno-zabavne glasbe in so začeli tudi avtorji sami veliko delati na vizualni podobi svojih nastopov," je nad konceptom navdušen Romih, ki ob tem pojasnjuje še, da so si ansambli v njihovi oddaji sami domislili, kako se najzanimiveje obleči, kakšen naj bo scenski nastop. "Tako smo dobili ne samo dobre uspešnice, ampak tudi nastope, ki so lepo videti."

Spodaj si lahko ogledate nekaj fotoutrinkov iz zakulisja snemanja oddaje Na zdravje, ki bo na sporedu v četrtek, 1. decembra ob 20.00 na 1. programu TV Slovenija.