Če bi iskali glavni magnet za skakanje in prepevanje, so to bili sinoči zagotovo Pero Lovšin in španski borci. Foto: Prireditelj Škisove tržnice
Če bi iskali glavni magnet za skakanje in prepevanje, so to bili sinoči zagotovo Pero Lovšin in španski borci. Foto: Prireditelj Škisove tržnice
Škisova tržnica 2012
Prireditelji so za MMC dejali, da je še njih same tako številčen obisk presenetil. Foto: Prireditelj Škisove tržnice
Škisova tržnica 2012
Jinxi so skrbeli za ohranjanje vročih večernih temperatur. Foto: Prireditelj Škisove tržnice
Škisova tržnica 2012
Zelo razpoloženi pa so bili tudi obiskovalci pod elektronskim odrom. Foto: Prireditelj Škisove tržnice

15. Škisova tržnica je na dan Evrope pod okriljem zveze ŠKIS študente in mlade (po srcu) zvabila na letno telovadišče Ilirija že nekaj minut pred poldnevom. Po uvodnem uradnem delu (o katerem si lahko več preberete na tej povezavi) je popoldne sledilo druženje ob stojnicah, posedanje na soncu in lovljenje telefonskih omrežij.

Prve resnejše "selitve ljudstva" pred oder so se začele ob 18. uri, ko so glavni oder zavzeli rockerski mojstri priredb Arthem. Mrigo, Ghet, Emkej in Mito so s svojimi hitropoteznimi besedami ob podlagah, podkrepljenih z basi, ogrevali raperske pristaše. Za precejšnjo napolnitev vrst ob ograji pa so med 19. in 21. uro poskrbeli ljubitelji 'coverjev' CoverLover in garažni 'rockrazbijači' Res Nullius.

Veliki oder je poglede in množico še bolj magnetno privabil, ko so nanj stopili retro popambasadorji iz Hrvaške Jinx. Tamo gdje je sve po mom, Smijem se, Na zapadu ... in druge njihove uspešnice so odmevale po Šiški in okolici. Za prav posebno presenečenje večera je poskrbel 60-letni pevec, ki je pred kratkim praznoval svoj rojstni dan, Andrej Šifrer. Stari maček se je za nekaj minut povzpel nad mladino pod njim in pokazal, da še ni za staro šaro.

Pank in rap z roko v roki
A k vrelišču večera, ko je bil že na vsakem koraku v zraku vonj po poteptani travi in blatu ter politih alkoholnih hlapih, so zbrane spravile zimzelene pankovske himne v izvedbi Pera Lovšina in španskih borcev in udarne, energične rime Trkaja z Rapostoli. Kdor ni obupal med adrenalinskim slalomom in prebijanjem z enega na drug konec prizorišča, je lahko za zaključek na glavnem odru prisluhnil še Plastic funku, medtem ko so se na drugi strani prizorišča elektrovibracije širile še naprej. Tik ob Celovški cesti so se na odru zvrstili didžej Dey, didžeja Manuel Dark & Simon Mays, Vanillaz, Mike Schnieder in Mike Vale.

Prav elektronski mojstri so na koncu poskrbeli za koračnice, ki so spremljale vse predčasno zapuščajoče obiskovalce na njihovi poti domov: od Smells Like Teen Spirit do Sweet Dreams. Množični obisk je presenetil celo prireditelje. Na letnem telovadišču v Iliriji se je po njihovih podatkih zbralo več kot 25.000 obiskovalcev.

Nekaj utrinkov smo za vas pripravili v spodnji galeriji.