Umetnost poslikave in prebadanja telesa na prvi slovenski konvenciji tetoviranja. Foto: Nataša Müller za Celjski sejem
Umetnost poslikave in prebadanja telesa na prvi slovenski konvenciji tetoviranja. Foto: Nataša Müller za Celjski sejem

Pred dnevi smo poročali, da bo ta konec tedna organizirana prva domača konvencija tetoviranja, na kateri se bo predstavilo 20 mojstrov tetovaž in ponudnikov opreme za tetoviranje ter drugih, z okraševanjem telesa povezanih razstavljavcev. Takrat smo vam v pokušino ponudili utrinke s tovrstnih konvencij z vsega sveta, zdaj pa vam lahko v spodnji fotogaleriji že postrežemo z utrinki iz domačih logov, ki nam jih je posredoval organizator.

Na novinarski konferenci pred konvencijo so organizatorji poudarjali, da tetoviranje tudi v Sloveniji postaja vse bolj priljubljen način okraševanja telesa in izražanja človekove individualnosti, s konvencijo pa so želeli najboljši slovenski mojstri tetoviranja ne le zainteresiranim ljubiteljem tetovaž, temveč širši slovenski javnosti pokazati, da s svojim delom nič ne zaostajajo za kolegi iz tujine.

Celjsko sejmišče je bilo v petek in soboto dobro obiskano, končnih podatkov o obiskovalcih pa še ni, saj se lahko navdušenci nad tovrstno obliko umetnosti lahko tam oglasijo še vse do 23. ure!