Med nastopajočimi je tudi Jan Plestenjak. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Med nastopajočimi je tudi Jan Plestenjak. Foto: MMC RTV SLO/ Jure Rejec
Prireditev povezuje Slavko Bobovnik. Foto: Stane Sršen

Izkupiček od prodaje vstopnic in prispevkov gledalcev oddaje so namenili preprečevanju in odpravljanju posledic nasilja in zlorabe otrok.
Nastopali so Jan Plestenjak s simfoniki in gosti Alenko Godec, Neisho, Sabino Cvilak in Perpetuum Jazzile. Oddajo je povezoval Slavko Bobovnik, v klicnem centru pa so bili tudi številni znani Slovenci, ki so sprejemali klice gledalcev. Do konca oddaje so zbrali kar 140.000 evrov.

Denarni prispevki prek tel.: 01/512-25-00.

Proti nasilju nad otroki
Osnovno poslanstvo fundacije Pustimo jim sanje je spodbujanje aktivnosti za preprečevanje in odpravljanje posledic nasilja nad otroki v družini, šolskem okolju, lokalnem okolju, na območjih, kjer je ogrožen mir, v okoljih vojn in povsod tam, kjer je grobo kršeno otrokovo dostojanstvo ter so ogrožena življenja in zdravje otrok.

Glavna projekta fundacije v letu 2010 sta sofinanciranje dveh novih kriznih centrov za otroke, žrtve nasilja v Kopru in Novi Gorici ter nadaljevanje humanitarnega projekta rehabilitacije otrok, žrtev vojne v Gazi. Fundacija bo večino zbranih sredstev (70 odstotkov) namenila za slovenski projekt kriznih centrov v Kopru in Novi Gorici.

V letu 2011 bo fundacija zbirala sredstva za vzpostavitev osrednjega republiškega specializiranega centra za otroke in mladostnike z izkušnjo najtežjih oblik zlorab in nasilja. Na mednarodnem področju pa bo sofinancirala projekte misijonarja Pedra Opeke na Madagaskarju, kjer se bo pomoč osredotočila na otroke iz Akamasoa.