Po zmagoslavju na Viktorjih je Slakonja prejel še eno medijsko priznanje, in sicer gong za najbolj priljubljenega televizijskega voditelja razvedrilne oddaje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Po zmagoslavju na Viktorjih je Slakonja prejel še eno medijsko priznanje, in sicer gong za najbolj priljubljenega televizijskega voditelja razvedrilne oddaje. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja
Obe priznanji si je prislužil na račun svojih imitacijskih in voditeljskih sposobnostih, ki jih je nazadnje delil z občinstvom v oddaji Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja
Slakonjo smo lahko najprej spoznali v vlogi imitatorja v oddaji Hri-bar. Nato kot voditelja v nedeljski mozaični oddaji NLP in nazadnje v oddaji Misija Evrovizija. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Klemen Slakonja
Letos smo ga lahko spoznali tudi v vlogi "lovca na Makedonijo". Foto: Print Scrn You Tube
Klemen Slakonja
Poleg vseh vlog pa se je letos vživel še v eno - starševsko. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

V ozadju bojev v oddaji Misija Evrovizija so gledalce pred male zaslone vabile prav njegove domislice. In prav to se je še enkrat potrdilo na podelitvi gongov, ko je Slakonja prejel nagrado za najbolj priljubljenega televizijskega voditelja razvedrilnih oddaj. "Nagrade so nekaj za "zraven". To ni prioriteta, zaradi katere ustvarjamo," pravi sam.

Kaj je še povedal v pogovoru za MMC, si lahko preberete spodaj.


Po dveh viktorjih v prvi tretjini leta je zdaj v roke za vaše delo v oddaji Misija Evrovizija prišel še gong popularnosti. Kaj vam takšne nagrade pomenijo?
Nagrade so nekaj za "zraven". To ni prioriteta, zaradi katere ustvarjamo. Delali smo z užitkom in zdaj so nagrade ta užitek še povečale. Gledalcem sem hvaležen za takšno naklonjenost.

Kako je bilo prejeti nagrado na dan, kakršen je bil pretekli petek?
Najprej sem se udeležil protestov, potem smo v Drami odigrali predstavo ob bučni zvočni spremljavi helikopterja, ki je obletaval Trg republike, nato pa sem se nekako prebil do Opere, kjer sem prevzel gong. Mešani občutki. A nagrade sem se seveda razveselil.

V zadnjem času smo lahko priča ponavljajočih se obrazov na tovrstnih podelitvah medijskih nagrad. Zakaj menite, da je tako?
Pa saj se pojavljajo tudi novi obrazi. Tudi jaz sem na neki način nov obraz, to je zame prvi gong. Je pa res, da se obrazi menjajo zelo počasi. Mogoče je to povezano z dejstvom, da nas je samo dva milijona.

Kako so potekali prvi tedni po snemanju Misije Evrovizije?
Ne vem. Jaz sem padel v komo (smeh). Ne spomnim se. Že tempo med samim snemanjem oddaj je bil tako hud, da ne vem, kam je ta čas šel. Videti je, da sem ga kar izbrisal iz spomina (smeh).

Koliko časa ste potrebovali za regeneracijo?
Kar nekaj časa. Težko rečem. Del Misije še vedno hodi za mano. Ampak zagotovo je to izkušnja, ki je zelo pripomogla k moji osebni rasti.

Ko se ozrete nazaj, je kakšna imitacija, ki ste jo pozabili in si res želite, da bi jo takrat še lahko predstavili?
Pozabil sem jih več. Naredil sem jih več, ampak so zaradi takšnih ali drugačnih zapletov, nižanja števila oddaj odpadle. Ampak nič hudega. Že tako se mi zdi, da jih je bilo na koncu preveč. Naložil sem si kar velik zalogaj. In to je predstavljalo iz tedna v teden večje breme. Sploh če pomislimo, da moje delo niso bile le imitacije. A kaj bi zdaj jamral? Gong je tu!

Po Misiji Evrovizija smo vas lahko videli v prav zanimivi vlogi, in sicer lovca na krokodile Steva Irwina, žal že pokojnega, v oglasih za promocijo Makedonije. Kako je prišlo do tega sodelovanja?
Nekega dne sem se sprehajal po trgovini in mi je zazvonil telefon. Pogledal sem in opazil, da me kliče neka tuja številka. Oglasil sem se in na drugi strani so mi v polomljeni angleščini začeli razlagati, kaj in kako. Nekako smo se le dogovorili, da mi pošljejo osnovne podatke na moj elektronski naslov. Nič mi ni bilo jasno, kaj sploh hočejo. Iz elektronske pošte sem nato nekako razbral, kaj bi radi. No, v bistvu šele z njihovim drugim sporočilom, ki ga je spisal nekdo, ki obvlada angleščino malce bolje (smeh).

Torej je ideja prišla od njih?
Tako je. Super občutek je, ko nekdo napiše nekaj, kar te takoj potegne. Sam sem se potem lotil poglobljenega študija Steva Irwina in si tekste nekoliko prilagodil.

Sicer ste zaposleni v Drami, toda kaj je tisto, kar vas vleče na televizijo?
Televizija ima zame neki poseben čar. Omogoča mi združevanje imitacije, petja, plesa, vodenja in v tej kombinaciji očitno uživam.

Lahko že kaj več poveste o vaši novi oddaji, ki jo bo predvajala konkurenčna televizija?
Pripravljamo šov oddajo, ki bo prišla na spored februarja 2013. To je vse, kar lahko za zdaj povem.

Že v času Misije Evrovizije ste nepretrgoma nastopali tudi v gledališču. Je bilo letos sploh kakšno obdobje, ko niste delali?
Nekaj časa sem bil prost in sem se lahko stoodstotno posvetil začetku življenja mojega otroka. Zelo sem hvaležen Drami, da sem dobil ta dragoceni čas za družino.

Kako se znajdete v starševski vlogi?
Dokler nimaš otrok, si ne moreš predstavljati, kako zelo te lahko izčrpajo in hkrati napolnijo. Neverjetni so. Skratka, neizmerno uživam.