Niki v Ameriki čas krajša njen psiček, ki ga je dobila pred kratkim. Foto: MMC RTV SLO
Niki v Ameriki čas krajša njen psiček, ki ga je dobila pred kratkim. Foto: MMC RTV SLO

Simpatična Nika, ki si je omislila dolge svetle kitke (dejala je, da je to "trenutni trend, ki ga čuti"), večino časa preživi v ZDA ali pa potuje po svetu, kjer pleše in poučuje različne plesne skupine. Za praznike pa se je nekaj dni ustavila tudi v domovini, kamor je prišla na povabilo Plesne zveze Slovenije. V Ljubljani je namreč vaditeljem, sodnikom in plesalcem predavala, kako poučevati plesne korake in kaj je trenutno moderno.

"Morala sem se naučiti kuhati"
Gostovala je tudi v oddaji Dobro jutro, kjer se je z njo pogovarjala Mojca Mavec. Nika je dejala, da ji mama ob prihodu domov skuha krompirjev pire, špinačo, hrenovko in jajca. "Ameriški kulinariki ne delamo krivice, z razlogom je na slabem glasu. V Los Angelesu mi ni preostalo drugega, kot da se naučim kuhati," je dejala plesalka, ki je plesala tudi v ameriškem resničnostnem šovu X Factor, spoznala pa je tudi marsikatero svetovno zvezdo.

Ko ji je Mojca dala na izbiro Justina Timberlaka ali Enriqueja Iglesiasa, je dejala, da ji je precej bolj všeč prvi. Nato pa je pojasnila: "Da prideš v stik s svetovnim zvezdnikom, je treba res veliko delati." "Sama treniram ples že od tretjega leta, živim za ples. Zažarim pri vsem, kar je samo povezano z njim," je z nasmehom na obrazu razlagala Nika, ki je sicer še vedno povezana s plesno šolo Bolero, kjer se je naučila prvih plesnih korakov. Opozorila pa je, da je zelo pomembno, da vsak plesalec pridobi osnovno znanje iz različnih plesnih zvrsti, kot sta balet in džezbalet, ne le iz hiphopa, ki je zdaj tako priljubljen.

Tudi v ZDA se pozna recesija
Čeprav trenutno daje prednost ZDA, pa ji je splošno gledano življenje v Sloveniji bolj všeč. "Tam sem sama, tukaj pa je vsa moja družina, tukaj je Bolero," je poudarila plesalka, ki se trenutno sicer bolj ukvarja s koreografijo kot s samim plesom. A v Ameriki ima vsaj eno družbo - psička, ki ji je "življenje obrnil na glavo".

Nika še meni, da se v Los Angelesu pozna recesija pri številu avdicij in nastopov, a da se še vedno precej več dogaja in odpira več vrat kot v Evropi.

Pogovor Mojce Mavec z Niko Kljun si oglejte v spodnjem posnetku.

Nika Kljun rada pride domov
Nika Kljun rada pride domov