Tina Maze med izvajanjem skladbe My Way is My Decision s spremljavo Feel Slovenia Benda. Foto: BoBo
Tina Maze med izvajanjem skladbe My Way is My Decision s spremljavo Feel Slovenia Benda. Foto: BoBo
Tina je na sprejemu svoje smučarske kolegice (neuspešno) skušala pripraviti, da pritegnejo zraven. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Že pred sprejemom je Tino sprejel Janez Janša. Foto: KPV

Pesem sicer je odmevala po zvočnikih, v ozadju se je vrtel spot, Tina je ob njem malce popevala "na suho", a nastopa v živo ni bilo. Namesto posebej za Tino sestavljenega benda iz "all star" zasedbe Jelen bend, Tangels (oba omenjena sta sinoči - kot nam je povedal Raay - nastopila brezplačno na sprejemu Mazetove, ki so ga pripravili njeni sokrajani), Mary Rose, Samuel Lucas in SoulGreg so 10.000-glavo množico zabavali Neisha in Siddharta. Sprejem na Kongresnem trgu je bil sicer namenjen vsem slovenskim zimskim športnikom, ki so s svojimi nastopi letos navduševali navijače, med njimi tudi Peter Prevc, Jakov Fak in Rok Marguč.

Glasbeni nastop najboljše smučarske sveta sicer res ni bil predviden, s Smučarske zveze Slovenije (SZS) pa so nas odpravili, da o vsem skupaj "res ne vedo nič" in da se s Tino Maze o nastopu niso pogovarjali, a od benda, ki je Mazetovo spremljal tudi na minikoncertu v Schladmingu, prihajajo drugačni podatki. O njem naj bi se tako s SZS-jem pogovarjali, vendar "organizatorji niso bili pripravljeni pokriti osnovnih pogojev za Tinin nastop v živo", pojasnjujejo izvajalci.

"Tinin nastop sploh ni bil dogovorjen, žal niti do te točke nismo prišli, bil je zgolj predlog in logična ideja, saj si slovenska javnost in navsezadnje njeni oboževalci zaslužijo ob njenem sprejemu za vrhunec tudi njen nastop s himno njenih uspehov! Smučarska zveza, ki pokriva organizacijo sprejema, ni bila pripravljena kriti osnovnih pogojev, torej kompletne glasbene ekipe," je povedal Jelen, z Raayem soavtor skladbe My Way Is My Decision.

"Očitno ne razumejo, da njena glasbena zgodba nima zveze s smučarijo. Odgovor je bil: 'Budžet za to je 500 evrov, mogoče 1.000.' Zdi se mi, da je to žalitev za vse nas glasbenike. Govorimo o nastopu v živo s kompletnim bendom, z združenimi glasbeniki, ki je vsak na svojem področju vrhunski," dodaja Jelen.

Koliko so za svoj nastop zahtevali, Jelen sicer noče izdati, a pravi, da je govor o "številkah, ki so popolnoma normalne za naš trg". In še: "Na našem trgu imamo izvajalce, ki zahtevajo več, pa dvomim, da je trenutno kakšno bolj aktualno ime kot Tina Maze!"

Modrijani nastopili brezplačno
In koliko sta bila za prepevanje na sprejemu najbolj vročega imena belega cirkusa plačana "manj aktualna", torej Neisha in Siddharta? Na SZS-ju so nam povedali, da je Neisha s skakalci posnela spot in je zato razumljivo, da je nastopila njim v čast.

Informacije o današnjem honorarju Siddharte na sprejemu Tine Maze in drugih športnih šampionov letošnje zime predstavnik za stike z javnostjo Blaž Gregorin ni imel. Je pa potrdil, da je skupina že igrala brezplačno in s tem podpirala domače športnike. "Skupina Siddharta je vedno podpirala domače športnike in je že večkrat nastopila na različnih dogodkih in honorar nikoli ni bil povod, da skupina izkaže svoje spoštovanje do uspehov naših športnikov," nam je povedal Gregorin.

Ob tem velja še omeniti, da so sinoči v Črni nastopili tudi Modrijani, skupina, ki je bila v lanskem letu najbolj iskana, v zadnjih desetih dneh pa so imeli nastop prav vsak dan. "Krajani so nas vprašali, koliko računamo, da pridemo na nastop ob sprejemu Tine Maze, in smo rekli, da ne računamo nič. In tudi nočemo vzeti nič. Ona je naš navdih, da se z vztrajnostjo doseže vse, zato jo spoštujemo," je za MMC povedal njihov pevec Blaž Švab.