Brez težav je govoril tudi o sodnem postopku proti njemu: 'Pri tem ne bom popustil niti za milimeter, ker imam vse dokaze za to, da so me 'nasankali'. Ne bom popustil, a sem hkrati tudi potrpežljiv.' Foto: Osebna spletna stran
Brez težav je govoril tudi o sodnem postopku proti njemu: 'Pri tem ne bom popustil niti za milimeter, ker imam vse dokaze za to, da so me 'nasankali'. Ne bom popustil, a sem hkrati tudi potrpežljiv.' Foto: Osebna spletna stran

Morda je ta zasedba vedno dajala vtis, da je vsak član govoril nekaj drugega in je nato prihajalo do sporov, a zdaj je postalo jasno, da sva osnova banda Tone Košmrlj in jaz.

Pop Design
'Slovenija je za glasbenike še vedno velika uganka, saj je treba nastopati v vseh pokrajinah. Povabila iz tujine zato izbiramo tehtno, da zaradi njih česa ne izgubimo pri nas.' Foto: MMC RTV SLO

Pevec je bil v pogovoru za MMC slišati izredno dobre volje in je hitel razlagati vse podrobnosti. Po ločitvi od Nataše je ljubezen našel pri 21 let mlajši Štajerki Aniti, s katero bosta junija postala starša. Natančneje, rok rojstva otroka je 25. 6. Pa že vesta, katerega spola je? "Ne, saj sem eden izmed tistih, ki si želijo, da se spol razkrije šele ob porodu. Vseeno mi je, ali bo fantek ali punčka, zdi pa se mi, da je vzgoja deklic morda nekoliko lažja, saj so bolj 'pošlihtane'. Iz prvega zakona sicer že imam 18-letnega sina Luko, a ga moram pohvaliti, saj je kar priden."

"Nisem privrženec porok"
Pa z izbranko načrtujeta tudi poroko? "Ne, niti v sanjah nisem za poroko, in tudi Anita se s tem strinja. Skupaj sva leto in pol in nikoli nisem bil privrženec porok, saj menim, da lahko zakonca vse normalno uredita tudi brez tega papirja. Kaj sploh je poroka? Sicer pa je bila v meni želja po še enem otroku že prej in glede tega se mi zdi zelo pomembno, da partnerja o tej odločitvi skrbno premislita. Menim namreč, da imajo nekateri prehitro otroke," je dejal Miran, ki pa se ne bo preselil k dekletu v Slovensko Bistrico, ampak bo ostal v najemniškem stanovanju v Kranju.

Od Krškega do Gorice, od Kranja do Slovenske Bistrice
"V zadnjem času je moja glasbena zgodba izredno lepa in zelo sem zaposlen. S Pop Designi imamo studio v Škofljici, čez dan je največ opravkov v Ljubljani, tako da ostajam Kranjčan, saj bom tako za vse obveznosti porabil najmanj časa. Slovensko Bistrico pa vsaj med tednom pogosto obiščem in sem že spoznal, da v tem kraju živijo dobri ljudje."

Živel je tudi v Krškem in Novi Gorici, zato smo ga vprašali, kje se je počutil najbolje? "Iz vsakega mesta bi nekaj obdržal. Moji starši živijo v Krškem, stalno bivališče imam še vedno v Novi Gorici, kjer živi tudi sin, in verjetno imam prav na Primorskem največ prijateljev. Se pa vedno težko navadim na nov kraj. Kranj pa je prav tako lepo mesto, zdi se mi, da je za življenje najbolj prijetno, saj te ljudje pustijo pri miru."

"Osnova benda sva Tone in jaz"
Čeprav ima tudi nekaj samostojnih koncertov in sodeluje tudi z DJ Svizcem, je 99 odstotkov njegovih nastopov in opravkov povezanih z zasedbo Pop Design, ki se je vrnila na koncertne odre. "Po prometni nesreči sem si vedno želel, da bi znova dosegel takšne številke kot pred desetimi leti. S Pop Designom se mi je to zgodilo. Morda je ta zasedba vedno dajala vtis, da je vsak član govoril nekaj drugega in je nato prihajalo do sporov, a zdaj je postalo jasno, da sva osnova banda Tone Košmrlj in jaz. Za zdaj odlično delujemo in lahko rečem, da po dolgem času spet uživam na odru. Že zdaj pa bi vse povabil na veliki koncert, ki ga pripravljamo junija v Ribnici."

In če se pri Pop Designu trenutno cedita "med in mleko", to ne velja za njegov odnos z Vilijem Resnikom, s katerim sta se večkrat zamenjala kot glavna pevca slovenskih legend. "Pred desetimi, enajstimi leti sva se sprla in takrat se mi je pokazal v slabi luči. Zame je zgodba z njim končana, prav nobenih načrtov nimam z njim. Ko sem na odru s Pop Designom, sploh pomislim ne, da je bil tudi on kdaj del te skupine. Morda bi na to pomislil, če bi bil on boljši, zdaj pa menim, da je moja konkurenca le Jan Plestenjak." Končal je: "Viliju ne želim seči v roke."

Morda je ta zasedba vedno dajala vtis, da je vsak član govoril nekaj drugega in je nato prihajalo do sporov, a zdaj je postalo jasno, da sva osnova banda Tone Košmrlj in jaz.