Foto:
Foto:
Tina Zajc bo v novembra odpotovala na Kitajsko, kjer bo letošnji izbor najlepše na svetu.

Mesto prve spremljevalke je osvojila Sandra Makovec, druga spremljevalka pa je postala Nives Brauner. Žirija je za miss fotogeničnosti izbrala Jasno Vukašin, Vesna Vitrih pa je bila izbrana za miss interneta 2003.

Zmagovalka bo v začetku novembra odpotovala na Kitajsko, kjer bo letošnji izbor najlepše na svetu potekal v obmorskem turističnem centru Sanya. Sicer pa je izbor vodil Sebastijan Cavazza, ki je "prevzel" imidž filmskega junaka Nea iz filmske uspešnice Matrica. Na prireditvi so nastopili tudi ševilni slovenski glasbeniki med njimi tudi Tinkara Kovač, Alenka Godec, Pika Božič, skupina Unique in mnogi drugi.

Dvanajst kandidatk, ki so jih izbrali na polfinalnem letnem izboru 8. avgusta v Termah Olimia, se je v Cankarjevem domu potegovalo za laskavi naziv najlepše Slovenke. Pred sklepnim dejanjem v Cankarjevem domu so morala dekleta opraviti razgovor z žirijo, nato pa so se v različnih oblačilih pred žirijo in gledalci predstavila v treh izhodih.

Letošnji svetovni izbor najlepše zemljanke, ki ga že 53. leto organizira Miss World corporation, bo potekal 6. decembra na Kitajskem. Organizatorji pričakujejo, da se ga bodo udeležile predstavnice iz 110 držav, spektakel pa naj bi si ogledalo okoli 3 milijarde gledalcev v 150 državah.