Mojca se avgusta vrača z oddajo Čez planke. Foto: RTV SLO
Mojca se avgusta vrača z oddajo Čez planke. Foto: RTV SLO

Priljubljena voditeljica, ki je sredi sezone snemanja oddaje Čez planke (oddaja bo na sporedu avgusta), najde čas tudi za spremljanje evropskega nogometnega prvenstva, ogledala pa si je tudi uvodno tekmo med reprezentanco Poljske in Grčije: "Začetek prvenstva sem včeraj doživela v družbi Poljakov v Ljubljani. (Pivo) Zywiec in domača šunka v izobilju, samo škoda za 1:1, je bila "štimunga" takoj na nuli."

Priljubljeno moštvo oranžnolaske je nemški Bayern München, tako da bo tudi na EP-ju Mojca stiskala pesti za Nemce, veselila pa se bo tudi vsake zmage Španije. Če med reprezentanco Nemčije in Španije Mojca ne izpostavi reprezentance, ki bi ji najbolj privoščila osvojitev naslova evropskega nogometnega prvaka, pa Mavčeva, ko gre za najpostavnejše nogometaše, vseeno odkrije svojega favorita: "Tu priznam, da so mi Španci bolj všeč - Casillas."

Mojca si nogometne tekme rada ogleda tudi takrat, ko gledanje in spremljanje nogometnih rezultatov ni tako zelo "in", kot je v času evropskega nogometnega prvenstva. Voditeljica je bila tako nazadnje na tekmi Real Madrida proti Mallorci na Bernabeu v Madridu, to izkušnjo pa je opisala tako: "Obožujem ogromne stadione. Nora akustika!"

Čeprav je Alenka Gotar dejala, da je ena redkih žensk, ki vedo, kaj je ofsajd, pa je svojo tehnično podkovanost dokazala tudi Mojca: "Ehm, ofsajd je, če igralec nasprotne ekipe prej pride kot ostali. Nekaterim fantom se to dogaja precej pogosto."