Živo Vadnov velikokrat srečamo na prireditvah, toda večkrat v vlogi voditeljice kot  samo obiskovalke. Foto: MMC RTV SLO
Živo Vadnov velikokrat srečamo na prireditvah, toda večkrat v vlogi voditeljice kot samo obiskovalke. Foto: MMC RTV SLO
Korak za korakom

Živa, ki je krono najlepše v Sloveniji prejela pred petimi leti, je po predaji lente ostala v dobrodelnih vodah. Včeraj se je zaključil njen zadnji veliki projekt - zbiranje denarja za nakup lokomata, ki ga potrebujejo na Inštitutu Repubilke Slovenije za rehabilitacijo. "Že dalj časa sodelujem z inštitutom. Naše sodelovanje se je začelo, ko sem otvorila prenovljeni otroški oddelek in se odpovedala honorarju. Potem pa sem se vživela v ta duh in sem razmišljala, kako bi jim lahko še pomagala," je razložila Živa.

In tako je prišla do ideje, da bi organizirala dogodek, kjer bi zbirali denar za pomoči potrebne. Kot pobudnica koncerta, ki so ga morali zaradi napovedanega slabega vremena s Prešernovega trga prestaviti pod streho Slovenske filharmonije, je izjemno zadovoljna s preteklim večerom: "Ne vem pa, koliko sms-sporočil smo zbrali," je za MMC povedala po uri in pol trajajoči z glasbo obarvani prireditvi.

V videonovici si lahko pogledate posnetek koncerta Korak za korakom.


Diploma mora še počakati
Projekt je pobudnico dobrodelnega koncerta zaposljeval devet mesecev, od lanskega septembra. "Povezujem različne poslovne in družabne prireditve, pišem novinarske prispevke," je o svoji neprestani zasedenosti spregovorila Živa, ki je med drugim postavila v kot voditeljske ambicije. Toda njen natrpan urnik ima svoje posledice.

"Diploma še ni napisana. Vedno se pojavijo bolj zanimive stvari kot sedenje za računalnikom," je priznala Živa, študentka sociologije na Fakulteti za družbene vede. Z organizacijo projekta pa je še ugotovila, da je za uspešno izpeljavo dogodkov ključnega pomena televizija. Tako tudi bolj razume, zakaj je odpadlo zadnje tekmovanje za Miss Slovenije. "Ampak upam, da letos le uspe," je optimistična "fatalna ženska" iz leta 2005.

K. K.

Korak za korakom