Nova ambasadorja slovenskega plesa. Foto: Organizator
Nova ambasadorja slovenskega plesa. Foto: Organizator
Podeljene plesne nagrade

Na podelitvi priznanj posameznikom, plesnim parom in plesnim skupinam, ki so v letu 2010 s svojimi tekmovalnimi dosežki na tekmovanjih prispevali k ugledu slovenskega plesa doma in v tujini, je najvišje priznanje Plesne zveze Slovenije, ki sta ga do zdaj prejela samo Andrej Škufca in Katarina Venturini, novima slovenskima ambasadorjema plesa podelil minister za šolstvo in šport Igor Lukšič.

Poleg Nike in Anžeta so se priznanja razveselili tudi Maestro Boysi, skupina sedmih plesalcev, ki žanjejo uspeh za uspehom tako v hip hopu kot v 'street dance showu', ki so postali mala skupina leta, velika skupina leta pa je postala Formacija 300. Nagrad so se razveselili še: Klara Lainšček (solistka leta v sklopu modernih tekmovalnih plesov), Nan Jordan in Žan Jeršin (plesna dvojica leta), Nika Bolčič (srebrni znak sekcije modernih plesov) ter Jaka Južnič Helena Gutnik (srebrni znak sekcije za rokenrol).

Priznanja so bila razdeljena v dve kategoriji, in sicer naziv nagrajenec leta, ki so ga prejeli članski tekmovalci za celoto dosežkov v preteklem letu. Druga kategorija so srebrni znaki za posamične vrhunske rezultate v preteklem letu, o katerih so odločali izvršni odbori posameznih sekcij in se podeljujejo tudi mladincem.

Podeljene plesne nagrade