Ilijanič priznava, da mu je manekenstvo postalo bolj kot ne hobi. Foto: Barbara Zajc
Ilijanič priznava, da mu je manekenstvo postalo bolj kot ne hobi. Foto: Barbara Zajc
Bojan Ilijanič
V zadnjem času je vedno bolj usmerjen v podjetništvo. Foto: Barbara Zajc
Bojan Ilijanič
Kot pravi sam, je dobil kar nekaj ponudb za delo v tujini, toda obveznosti doma so mu preprečile odhod. Foto: Barbara Zajc
Mister universe Bojan Ilijanič in mister Slovenije Marko Janko
Ilijanič je leta 2010 osvojil naziv mistra universe, medtem ko je mister Slovenije postal Marko Janko. Foto: MMC RTV SLO

Dolenjec iz Otočca te dni zaključuje svoj študij na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. In svojo energijo usmerja v podjetništvo. Nekdanjega mistra je svetovna javnost lahko spoznala, ko je lani na svetovnem izboru za mistra sveta osvojil naslov najlepšega telesa.

A kot priznava, je trenutno prisoten samo v Sloveniji. "Ponudb in govora o tujini je bilo veliko, vendar pa sem se zaradi številnih obveznosti, ki jih imam v Sloveniji, odločil, da si postavim neke prioritete in jim sledim, zato manekenstvo jemljem bolj kot resen hobi," je dejal Ilijanič.

Ilijanič se bo nocoj ob 20. uri v oddaji Moja Slovenija pridružil ekipi Borisa Kobala, v kateri bosta še pevec skupine Victory Miran - Miki Vlahovič in televizijka Bernarda Žarn. Četverica bo stala nasproti modri ekipi Nine Valič, ki ji bodo družbo delali raper Trkaj, pevka Katarina Mala in igralec Roman Končar.

Toda vsi nazivi Ilijaniču niso prinesli kakšnega pretiranega navala predstavnic ženskega spola. "Pretiranega povečanja ni bilo. Nobene ženitne ponudbe nisem dobil," se je pošalil nekdanji mister.

Več pa si lahko preberete spodaj.


Bojan, v zadnjem času vas kar precej srečujemo v vlogi manekena. Predvsem na domačih revijah. Kako pa je kaj s tujino?
BI:
Trenutno sem prisoten samo v Sloveniji.

Imate sploh ambicije, da bi se preizkusili na tujih trgih?
BI:
Ponudb in govora o tujini je bilo veliko, vendar pa sem se zaradi številnih obveznosti, ki jih imam v Sloveniji, odločil, da si postavim neke prioritete in jim sledim, zato manekenstvo jemljem bolj kot resen hobi.

Vemo, da imajo predvsem manekenke zelo omejen "rok trajanja" - razen tistih res vrhunskih. Kako pa je z manekeni? Do katere starosti so še zaželeni na različnih dogodkih?
BI:
Ženske so najbolj aktualne od 17. do 24. leta, v Sloveniji je ta številka višja. Pri moških pa naročniki iščejo zrelost, možatost. Zato moški pridejo v najboljša leta za manekenstvo pri 24. in so aktualni tja do 35. leta.

Glede na to, da se poletje vedno hitreje približuje - katere vaje bi sami priporočali za vse tiste, ki bi si radi malce utrdili telo pred dnevi na plaži?
BI:
Predlagam več aerobnega treninga in krepitev celega telesa. Pomemben poudarek je seveda na pravilni prehrani, ki predstavlja kar 70 odstotkov končnega rezultata.

Že morda veste, kam se boste letos odpravili na dopust?
BI:
Obiskal bom hrvaško obalo. V avgustu pa se odpravljam na "balkantrip" do Ohridskega jezera.

Koliko časa sami porabite za vadbo? S čim se največ ukvarjate?
BI:
Treninge imam od štiri do petkrat tedensko od 45 minut do ene ure. V modnem svetu moraš ves čas ohranjati dobro formo, kar zahteva veliko discipline, vendar to sčasoma postane način življenja. Za konstantno formo izvajam treninge celotnega telesa in aerobne treninge dva- do trikrat tedensko.

Kaj pa drugače - kadar vas ne spremljamo na raznih dogodkih, s čim se ukvarjate sicer?
BI:
Zaključujem študij ekonomije na Ekonomski fakulteti v Ljubljani, kar mi je trenutno prioriteta. S partnerji vodimo agencijo za marketing in organizacijo dogodkov. Pred slabim letom pa smo ustanovili podjetje Študentski idejni laboratorij, ki se ukvarja z aktivnim prenosom znanja, idej in inovacij s fakultet v gospodarstvo. Skratka, naš slogan pove vse: "Idejam dajemo srce."

Koliko se poveča zanimanje pri nasprotnem spolu, ko tekmovalec osvoji lento mistra universe Slovenija?
BI:
Pretiranega povečanja ni bilo. Nobene ženitne ponudbe nisem dobil.

Kaj svetujete letošnjim tekmovalcem?
BI:
Naj se zabavajo, bodo sproščeni, a hkrati naj opazujejo okolico in se hitro učijo.