Žur z razlogom z DJ Umekom v parku Tivoli zadnje dneve v avgustu namiguje na slovo od poletja. Foto: MMC RTV SLO
Žur z razlogom z DJ Umekom v parku Tivoli zadnje dneve v avgustu namiguje na slovo od poletja. Foto: MMC RTV SLO
Žur z razlogom

Znani ambasador slovenske elektronske glasbe, ki je v svoji karieri izdal več kot 600 pesmi in ki je sodeloval s svetovnimi zvezdami, kot so Depeche Mode, Tiesto, Laibach in Carl Cox, je bil letos že šestič zadolžen, da s svojimi elektronskimi zvoki poskrbi za zabavo številne mladine.

Do lani naj bi se po podatkih organizatorjev skupaj z Umekom zabavalo 80.000 mladih. Lani se je s "Fotrom" elektronske glasbe zabavalo 30 tisoč ljudi, a letos je bilo to število po zaslugi dežja nedvomno manjše. Nekateri so poplesavali kar v dežju, medtem ko so se drugi dežnih kapelj branili s pelerinami in z dežniki.

Na prizorišču je bilo navzočih tudi veliko redarjev, ki na plesišče niso spustili preveč opite mladine. Da je vse potekalo v najlepšem redu, so skrbeli tudi gasilci in reševalci.

Žur z razlogom, že tradicionalni konec šolskih počitnic in poletne festivalske sezone z dobrim namenom, je bil tudi tokrat namenjen spodbujanju SMS-donatorstva in socialnega čuta pri mladih ter za pomoč humanitarnim organizacijam. Do lani naj bi zbrali več kot 50.000 evrov.

Umek, ki je prejel bučen aplavz vseh navzočih, je vrtenje glasbe začel ob 17. 00, za zabavo pa je skrbel vse do 23.30.

Žur z razlogom