Marjan Šarec je priznal, da v zasebnem življenju morda ni tako zabaven, kot bi mnogi pričakovali. Foto: MMC RTV SLO
Marjan Šarec je priznal, da v zasebnem življenju morda ni tako zabaven, kot bi mnogi pričakovali. Foto: MMC RTV SLO

V življenju je potreben resen pristop in nobena skrajnost ne prinese nič dobrega.

Marjan Šarec o zasebnem življenju
Šarec kot Janša in Erjavec

Priznani slovenski imitator, ki je po srednji lesarski šoli končal študij na AGRFT-ju, je v MMC-jevi spletni klepetalnici za duhovitost in zabavnost še posebej pohvalil ministra za obrambo Karla Erjavca.

Nekateri se delajo, da ga ne poznajo
Čeprav politiki, ki jih Šarec oponaša, po navadi trdijo, da njegovega dela ne spremljajo, je vesel vsakega odziva. "V nekem intervjuju je Karl Erjavec povedal, da redno spremlja svojo imitacijo in da je z njo zadovoljen. Tudi Jelko Kacin je podal par konkretnih pripomb, kako izboljšati lik, podobno tudi Sašo Peče," je zapisal Marjan (oziroma njegova ženska pomočnica).

Čas za ustvarjalni počitek
Trenutno je na "stand-byju", kot je dejal, saj se ne uči nobenega novega lika, v vlogi pokojnega Janeza Drnovška pa ga ne bomo mogli slišati nikoli več. "Lik se je poslovil že 22. decembra, ko se je končal mandat, ker sem se tako odločil in od takrat ga nisem več posnemal in ga tudi nikoli več ne bom."

Na vprašanje, ali je kot priznani "zabavljač" včeraj koga potegnil za nos, je odgovoril: "Držim se načela Ne stori drugemu tistega, česar sam nočeš doživeti."

Marjan Šarec je za MMC nekaj besed povedal kot Janez Janša in Karl Erjavec. Njegovo imitacijo si oglejte v videoposnetku na desni.

Serpentinšek je skupek ljudi
Največ vprašanj je seveda letelo na njegovo delo in znane politike, ki jih oponaša, v prvi vrsti Janeza Janšo, Andreja Bajuka, Karla Erjavca, Saša Pečeta in druge. Šarec je na vprašanje, kdo "najde" koga, on znane ljudi ali nasprotno, odgovoril, da "najdejo drug drugega". In nepozabni Ivan Serpentinšek? "Lik Ivana Serpentinška je skupek oseb iz mojega okolja in otroštva, nastal pa je spontano na eni izmed oddaj Radia GaGa. Priimka se je spomnil Sašo Hribar."

Zapisal je še, da se grejo v oddajah Hri-bar in Radio GaGa "mešanico satire in imitacije". Pri radiu gre sicer za čisto improvizacijo, za Hri-bar pa besedila piše urednik Bojan Kranjc.

Ne smeje se 24 ur na dan
Marsikoga preseneti, da Marjan Šarec v zasebnem življenju deluje tako resno. Zakaj? "Zato, ker je v življenju potreben resen pristop in nobena skrajnost ne prinese nič dobrega in so potrebne uravnave. Tudi voznik avtobusa ne vozi 24 ur na dan."

A. P.

V življenju je potreben resen pristop in nobena skrajnost ne prinese nič dobrega.

Marjan Šarec o zasebnem življenju
Šarec kot Janša in Erjavec