Kumelj (levo) in Šobot (desno) sta takoj po osvojitvi lent morala dokazovati svoje sposobnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Kumelj (levo) in Šobot (desno) sta takoj po osvojitvi lent morala dokazovati svoje sposobnosti. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marko Šobot, Pia Pustovrh in Matjaž Kumelj
Nova mistra sta praznovala ob koščkih torte. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Marko Šobot
Šobot je sicer zaljubljen v borilne veščine. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Matjaž Kumelj
Kumelj je dejal, da bo za potrebe svetovnega izbora, še naprej trdo treniral, kot je do zdaj. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

24-letni Kumelj ni novi obraz na domačem medijskem prizorišču, saj je znan po svojem glasbenem udejstvovanju v skupini All 4 Play. "Jaz moram povedati, da mi je glasba dala eno stvar: da se na odru počutim domače. Ampak kmalu po tem sem hotel še nekaj več. In po sedmih letih delovanja, sem se odločil, da poskusim še malo stopiti na steze in očitno se je to obrestovalo. Drugače pa še vedno ostajam glasbenik in model," je pojasnil za MMC Kumelj.

Novomeščan se z manekenstvom resneje ukvarja zadnjega pol leta. "Prijavil sem se, ker sem pred dobrega pol leta začel delati kot model in sem si rekel, da poskusim narediti še kaj v Sloveniji - da začnem na domačih tleh in iz tega razloga sem se prijavil tudi na ta izbor. Rekel sem si: če uspe, uspe, če ne bo dobra izkušnja," je razložil za MMC.

Nad osvojitvijo lente je bil presenečen, saj je bila, kot je dejal, deseterica zelo močna: "Nič se ni govorilo in do konca nisem vedel, da je to možno. Zdaj dojemam. Ampak pomeni pa mi mogoče to, da bom v Sloveniji pridobil čim več izkušenj. Kasneje pa upam, da bo možnost, da bom lahko tudi v tujini delal kot model."

Do svetovnega izbora za mistra universe 2012 ga loči še kar nekaj mesecev. "To je še zelo daleč. Pričakujem eno dobro zabavo, novo znanje in izkušnje ter veliko novih prijateljev." Sicer pa svojega načina življenja ne bo pretirano spreminjal za potrebe priprav na svetovni izbor: "V zadnje pol leta sem svoj način življenja zelo spremenil - za 80 odstotkov glede prehrane in vadbe. Tako da mislim, da mi je to kar postala rutina, ki jo bom vzdrževal naprej."

Sinoči so zanj najbolj stiskali pesti člani njegove skupine in seveda domači: "Doma so prvi, ki nas spodbujajo in nam dajo največ energije in za nami stojijo stoodstotno. A če moram izpostaviti, bom rekel, mami."

Mister international predan borilnim veščinam
Na prestolu najlepšega se mu je pridružil sokrajan Marko Šobot. "Ta naziv mi pomeni novo odskočno desko za modni svet. Nove izkušnje in poznanstva. Vse pozitivno," je dejal za MMC Šobot.

Na sam izbor se je mojster borilnih veščin (trenutno poškodovan) prijavil po naključju. "Splet okoliščin je tako nanesel, da sem se odločil za prijavo in ni bila napačna ideja (smeh). Sem zadovoljen nad odločitvijo," je poudaril za MMC. Sicer pa se za izbor ni pretirano pripravljal: "Prehrana in treningi so ključ do zmage. Nisem veliko pazil na prehrano, sem pa zaradi tega veliko vadil. Sem športnik že vse življenje, tako da ni bilo težko."

Šobot je borilnim veščinam predan od svojega dvanajstega leta. Za prijavo na izbor pa so ga prepričali njegova prijatelja - nekdanja mistra Slovenije: "Poznal sem Petra Klinca, Bojana Ilijaniča, ker so vsi iz Novega mesta. Vsi so me nagovarjali, naj se še jaz prijavim in zdaj se je vse izšlo."

In še za vse predstavnice ženskega spola. Šobot je priznal, da dekleta (še) nima.