Največji magnet ostajajo skoki, letos tudi s 13-metrske skakalnice. Foto: MMC RTV SLO
Največji magnet ostajajo skoki, letos tudi s 13-metrske skakalnice. Foto: MMC RTV SLO
Most na Soči
Razrezali so tudi torto velikanko. Foto: MMC RTV SLO
Drzni skoki v Sočo

inočnji večer pa je bil predvsem v znamenju sladkega kulinaričnega rekorda in drznih skokov z mostarskega mostu.

Vreme organizatorjem sprva res ni šlo na roke, toda organizatorji so našli rešitev, saj so dogajanje prenesli pod šotor. Tako so izpeljali srečanje izseljencev iz slovenske diaspore, vseslovensko borčevsko srečanje, severnoprimorski gospodarstveniki so pretresali gospodarske razmere, na obrežju jezera pa so ustvarjali likovniki.

Padel je rekord
Konec tedna je potekal tudi v pričakovanju novega jezerskega rekorda - torte velikanke. "Torta ima tri metre v dolžino, dva metra v širino. Težka je približna 150 kilogramov," je povedala Magdalena Skočir iz Kavarne Kasarne Tolmin. Torto je razrezala Tajda Pirih iz Cerknega, ki je prav na jezersko noč praznovala šestnajst let.

Rezultati nočnih skokov:

1. Aleš Karničnik
2. Kristjan Peljhan
3. Jernej Klinar
4. Rok Šulek
5. Vito Stričevič
6. Sergej Manfreda
7. Mattias Norstroum
8. Žan Rupnik

Tako kot vsako leto je tudi letos prireditev pritegnila ogromno obiskovalcev. Darij Vovk - Darči, organizator Noči na jezeru je povedal: "Največ smo jih imeli devet tisoč. Lahko pa rečem, da v 44 letih govorimo res o velikih, velikih številkah."

Skoki v Sočo ostajajo magnet
Največji magnet ostajajo skoki v jezero, letos tudi s posebne, 13-metrske skakalnice. "Smo v bistvu na tovornjak postavili dodatno skakalnico," je povedal Rajko Leban, predsednik Turističnega društva Most na Soči.

Pogumne tekmovalce je med drugim ocenjeval tudi starosta skokov z višine 78-letni Pino Avber iz Trsta, ki je razkril, da je bil njegov zadnji skok "salto mortale vzvratno". Zmagal je Aleš Karničnik iz Maribora, ki je skakal iz mostu iz višine 10 metrov, na drugo mesto se je uvrstil Kristjan Peljhan iz Idrije, nekateri pa so skakali tudi z višine 13 metrov, med njimi tudi tretjeuvrščeni Jernej Klinar.

Tekmovanje v skokih z višin za slovenski pokal bo sicer na Mostu na Soči potekalo 13. avgusta.

Drzni skoki v Sočo