Študenti bodo osvajali grad. Foto: BoBo
Študenti bodo osvajali grad. Foto: BoBo

Majske igre pripravlja študentski svet stanovalcev v Ljubljani, v zadnjih letih pa so postale sinonim za skupek športnih in družbenih dogodkov, ki se vrstijo v maju kot pozdrav pomladi in predpriprava na prihajajoče izpitno obdobje. Namen Majskih iger je ohranjati tradicijo in ponuditi študentom edinstven dogodek.

S tekom opozarjanje na podnebne spremembe
Dogodek se začenja rekreativno, z dopoldanskim nogometom in večernim tekom na grad. Letošnji "polnoletni" študentski tek bo potekal pod geslom Najraje tečem za solidarnost in pravičnost. Tekači bodo tekli tudi v znamenju solidarnosti do vseh ljudi, ki jih posledice podnebnih sprememb najbolj prizadenejo. ŠOU želi s tekom spodbujati zdrav način življenja med študenti in vsemi drugimi prebivalci glavnega mesta. Od leta 1993 je progo, ki poteka od Prešernovega spomenika do dvorišča Ljubljanskega gradu, preteklo že več kot 15.000 tekačic in tekačev.

Celoten program Majskih iger najdete na uradni strani.

Udeleženci bodo, kot vsako leto, tekmovali v štirih kategorijah: študentke, študenti, občanke in občani. Na tek se lahko prijavijo med 17.30 in 18.45 na ljubljanskem Prešernovem trgu. Prijavnine na tek ni.

Zvečer bo pri študentskih domovih v Rožni dolini prva od štirih večernih zabav. Študente željne zabave bodo v ritme zazibale skupine Liquf, Divine Illusion, Dirtswitch, 6pack Čukur, D`Kwaschen Retashy in MI2. Vse do 25. maja bodo nato tudi turnirji v več športih in igrah s kartami, tudi človek ne jezi s pravimi, torej človeškimi figuricami, in študentski maraton.