Učitelji so učencem ponudili vpogled v svoj karantenski vsakdan. Foto: Youtube/2. OŠ Slov. Bistrica
Učitelji so učencem ponudili vpogled v svoj karantenski vsakdan. Foto: Youtube/2. OŠ Slov. Bistrica

"Gre za priredbo pesmi Adija Smolarja, ki je napisal pesem Jaz ne grem v šolo, mi pa smo rekli Jaz bi šel v šolo." Učiteljica 2. Osnovne šole Slovenska Bistrica Simona Rečnik Fekonja pojasnjuje, da se je po šestih tednih pouka na daljavo čutila utrujenost staršev, predvsem pa pokazala delovna vnema otrok.

V OŠ Slovenska Bistrica posneli videospot za pesmico Rad bi šel v šolo

"V anketi, ki so jo rešili otroci, so nam sporočili, da si želijo v šolo, da pogrešajo sošolce, presenetilo me je, da pogrešajo tudi nas učitelje, nekateri celo šolsko kuhinjo. Bilo jih je strah spraševanja in ni nam preostalo nič drugega, kot da jih potolažimo z videospotom," je v pogovoru za oddajo Dobro jutro povedala novinarki Veroniki Žajdela.

Kot je dejala, so snemanju namenili cele prvomajske počitnice, videospot so posneli doma in učence povabili k njim domov.

"Videokonference, preko katerih imamo pouk, očitno niso bile dovolj, hoteli so nas videti tudi v naravi, kako preživljamo prosti čas, mislim, da nam je to dobro uspelo. Hoteli smo narediti zabavno, veselo in prijazno – tako kot smo mi kot kolektiv," zaključuje Rečnik Fekonja.

Celoten videospot si lahko ogledate v priloženem videoposnetku spodaj: