Prešernov trg so znova krasile slovenske zastave. Foto: MMC RTV SLO
Prešernov trg so znova krasile slovenske zastave. Foto: MMC RTV SLO

Tam so zaradi olimpijskih iger postavili veliki zaslon, na katerem si mimoidoči lahko ogledajo tekme, na katerih slovenski športniki puščajo svoj pečat. Tinina superveleslalomska kolajna je dala krila tako njej kot tudi njenim navijačem, zato so se tudi v četrtek ob začetku drugega veleslalomskega teka znova zbrali na Prešernovem trgu v upanju, da bo naša zvezda belih strmin ponovila svoj uspeh.

Njeno odlično vožnjo so pospremili z aplavzom in veselimi vzkliki, ki pa so se ob prihodu v cilj spremenili v razočaran vzdih, ko se je na zaslonu izpisala številka 2. Oh, tiste nesrečne štiri stotinke sekunde! Kolajna se ni več zdela tako lahko dosegljiva, a zbrana množica je vztrajala in stiskala pesti še naprej. Na vrhu so bile še štiri tekmovalke, naprej je štartala Avstrijka Brem in zaostala za Tino, kar je pomenilo, da bo naša smučarka najmanj četrta. Iz štartne hišice se je pognala Kathrin Zettel in množica je zadržala dih, tišino pa so že ob prvem merjenju vmesnega časa prekinili veseli vzkliki, saj je Zettlova že zaostajala. Tina je imela bronasto medaljo tako rekoč že v žepu, po Avstrijkinem prihodu v cilj pa je postalo jasno - okoli Tininega vratu se bo na letošnjih OI zalesketala še ena kolajna!

Spet je srebrna!
Val veselja je preplavil Prešernov trg, ki je postal še močnejši, ko je za Mazejevo zaostala še ena Avstrijka Elisabeth Görgl, vodilna po prvi vožnji. To je pomenilo, da je olimpijska prvakinja v veleslalomu postala Nemka Viktoria Rebensburg, Tina Maze pa je odlična druga. Zaslišali so se zvoki slavospevne pesmi Simply The Best in Ljubljana je začela proslavljati nov uspeh slovenskih športnikov. Čestitkam Tini Maze se pridružujemo tudi v našem uredništvu!