Jože Potrebuješ je v pogovoru za MMC razkril, da so Čuki Kopitarjevi dolgoletni prijatelji, zato so nanj in na njegove uspehe izjemno ponosni. Foto: Skupina Čuki
Jože Potrebuješ je v pogovoru za MMC razkril, da so Čuki Kopitarjevi dolgoletni prijatelji, zato so nanj in na njegove uspehe izjemno ponosni. Foto: Skupina Čuki
Anže Kopitar, družina, skupina Čuki
"Čestitke tudi Hrušičanom in vsem Gorenjcem, ki tako iskreno navijajo za Anžeta, da je to res lepo videti," je v pogovoru med drugim dejal vodja Čukov. Zasedba je sicer poskrbela za glasbeno "spremljavo" ogleda tekem na Hrušici. Foto: Skupina Čuki

Kopitarjeve blesteče predstave v končnici lige NHL, ki so vrhunec doživele ponoči, ko je njegova ekipa Los Angeles Kings osvojila prestižni Stanleyjev pokal, so ponoči pokonci držale tudi številne znane Slovence. Nekdanji smučarski as Jure Košir je tako na Twitterju Anžetu Kopitarju po zmagi čestital "iz srca", ob tem pa dopisal: "Kar mravljince imam, ko tole gledam."

Kopitarju so med drugim prek omenjenega spletnega omrežja čestitali številni kolegi športniki, npr. košarkar Zoran Dragič in rokometaš Vid Kavtičnik, zanj pa sta navijala tudi novinarka Nataša Briški in voditelj Marko Potrč. Pevka Natalija Verboten nam je med drugim pojasnila, da tekem ni spremljala, so pa do nje prišle informacije o njegovih uspehih, za katere mu čestita: "Kapo dol, Kopi! Zdravja, energije, sreče ... Skratka vse dobro mu na njegovi poti želim tudi naprej."

Veliki oboževalci Anžeta Kopitarja so tudi člani zasedbe Čuki, ki so, kot nam je v pogovoru pojasnil Jože Potrebuješ, z Anžetom oziroma s celo njegovo družino prijatelji: "Lahko se pohvalimo, da so nas zadnji dan, preden so šli v Los Angeles - kovčke so imeli že spakirane -, povabili na kosilo."

Anže je že prej verjel, da bo pokal letos njihov
Ob tem je Potrebuješ razkril še zanimivo zgodbo: "Takrat je Anže Kopitar čisto mimogrede, tako kot mi rečemo: "Danes imamo pa en špil", rekel: "Letos se pa domov vrnemo s Stanleyjevim pokalom." Vsi smo se začeli smejati, češ, še nikoli ga ni ta klub dobil, ti pa misliš, da ga boste ravno letos. Ampak je bil tako suveren, ko je to rekel, da se šele zdaj zavedamo, kako zelo je verjel, kako zelo prepričan je bil." Čuki so za LA Kingse in Kopitarja navijali tudi v njegovem domačem kraju, na Hrušici: "Tam igramo vsako leto, s krajani smo prijatelji, skupaj smo tudi igrali nogomet."

"V Sloveniji si sploh ne predstavljamo, kakšna zvezda je v ZDA"
Pri tem je poudaril, da so se pred dvema letoma, med obiskom Kanade, sami prepričali, da je Anže Kopitar v Severni Ameriki resnično zvezda v pravem pomenu besede. "Mi si v tej naši majhni Sloveniji sploh ne znamo predstavljati, kaj tam hokej in ime Anže Kopitar pomenita. Po drugi strani je pa tak simpatičen in preprost dečko, da je to res nekaj neverjetnega," je navdušen Potrebuješ, ki ob tem dodaja: "Komaj čakam, da pride nazaj v Slovenijo."

Vodja zasedbe Čuki je priznal, da je moral izpustiti dve tekmi finala, ker so s skupino ravno takrat igrali, "ampak smo pa ves čas spremljali rezultate prek spleta". "Poleg tega smo bili stalno v navezi s Hrušico, ki zdaj že nekaj mesecev dobesedno živi za hokej. Čestitke tudi Hrušičanom in vsem Gorenjcem, ki tako iskreno navijajo za Anžeta, da je to res lepo videti. Sicer pa: kdor Anžeta pozna, ve, zakaj navija zanj, ker je res tako fajn dečko, no," je še poudaril.

"Prejšnja leta sem tekme spremljal samo tako, rezultatsko, nisem pa sredi noči vstajal, da bi jih gledal, priznam. Sem pa Anžeta spremljal že prej, ko je igral na Švedskem," je še dejal Potrebuješ. Pohvalil se je tudi, da so si imeli možnost eno izmed tekem ogledati tudi v živo in na lastni koži izkusiti, kaj pomeni NHL-vročica.