Strokovna komisija je izbrala 18 skladb in izvajalcev, ki so poslali videoposnetek izvedbe svoje skladbe (v dolžini ene minute) in krajšo videopredstavitev. Skladbe so še vedno v obliki delovnih različic, tako da bodo sledilci Eme in Evrovizije dobili vpogled v sam ustvarjalni proces nastajanja skladb.

Prvo fazo izbora bo vodilo pet komentatorjev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, voditelj in animator Klemen Kopina, novinar in dober poznavalec Evrovizije Denis Živčec ter spletni "vplivnici" Maja Pinterič in Rebeka Tomc.

Skozi pet tednov bo ljubitelje Eme vodilo pet komentatorjev. Foto: Žiga Culiberg
Skozi pet tednov bo ljubitelje Eme vodilo pet komentatorjev. Foto: Žiga Culiberg

Tekmovanje bo potekalo na naši spletni strani od 4. novembra naprej. Vsak teden bomo od ponedeljka do srede predstavili po dva izvajalca in prek spletne ankete boste določili vsak dan enega, ki se bo uvrstil v petkov izbor za zmagovalca tedna. Od treh zmagovalcev dneva boste lahko ob petkih v novem krogu znova prek spletne ankete glasovali za zmagovalca, ki bo prišel med najbolj "freš" deseterico. Tedenska zmagovalca bosta dva, saj bo drugega izbrala še strokovna komisija.

Izmed 18 izvajalcev bo šest takih, ki se bodo v prvih treh tednih že lahko veselili finala izbora Eme FREŠ. 12 izvajalcev oz. "srečnih poražencev" pa se bo v prihodnjih dveh tednih pomerilo še enkrat po enakem sistemu v spletnem tekmovanju "srečnih poražencev" in med njimi se bodo še štirje uvrstili v finalni izbor EMA FREŠ.

10 finalistov Eme FREŠ se bo pomerilo za svoje mesto na finalnem izboru Ema 2020. Dva, eden po mnenju glasovalcev in drugi po mnenju strokovne žirije, se bosta pridružila uveljavljenim izvajalcem, ki se na Emo 2020 lahko še vedno prijavijo prek spletnega obrazca do 18. novembra.

Sistem izbora Ema Freš. Foto: MMC RTV SLO
Sistem izbora Ema Freš. Foto: MMC RTV SLO

Dnevno bomo na naši spletni strani in na družbenih omrežjih, povezanih s projektom, objavljali skladbe/posnetke in odprli spletno glasovanje za dnevnega zmagovalca. Tekmovalci Eme Freš si bodo lahko tako že pred Emo zgradili svojo bazo podpornikov.

Na Emo FREŠ so se (v naključnem vrstnem redu) uvrstili:

IzvajalecPesem
MARMORISMOJ PRISTAN
ASTRID IN AVANTGARDENSING TO ME
KLARITYDIHAM
LANA HRVATINDREAM
LJUDMILA FRELIHVZTRAJAJ, KER JE VREDNO
MARKO ŠKOFHOČEM DA JE VSE KOT PREJ
MARTINAPLEŠI
NUŠA PLIBERŠEKŽIVLJENJE JE ČAROVNIJA
PARVANI VIOLETCUPID
PETRA CEGLARSRCE NAGLAS
PIA NINA TUKAJ IN ZDAJ
SARA PETEŠIĆSANJAJ/DREAM
SAŠKAŠE KAR LOVIM TVOJ NASMEH
SOULUTIONENO
STELLANE VEM, ČE SEM V REDU
ALFIREVČRNO BELA LIKA
TILEN LOTRIČJAZ IN TI
YOUNITETHE CURE