Tanja Kocman je prekaljena
Tanja Kocman je prekaljena "radijska mačka" in stand up komičarka. Foto: Jani Ugrin

Tanja in Rok prihodnjo soboto ne bosta sama. V njuno družbo prihajajo "vplivneži" z različnih področij, s katerimi se bosta pogovarjala o najbolj vroči temi večera. Prenos boste lahko spremljali prek RTV 4D in prek kanalov rtvslo.si na družbenem omrežju Facebook.

Novice o izboru Ema

Dogajanje o izboru Ema 2019 lahko spremljate na uradni spletni strani ter družbenih omrežjih Facebook, Instagram, Twitter in YouTube.

Letošnje, 64., tekmovanje za Pesem Evrovizije bo 14., 16. in 18. maja v Tel Avivu. Slovenski predstavnik bo nastopil v prvi polovici prvega predizbora v torek, 14. maja. Za evrovizijsko vozovnico se na izboru Ema 2019 poteguje 10 izvajalcev: Kim, Renata Mohorič, René, Fed Horses, Ula Ložar, Lumberjack, Okustični, INMATE, Zala Kralj & Gašper Šantl in Raiven.

Izbor bo prihodnjo soboto, 16. februarja 2019, ob 20.00 v studiu 1 Televizije Slovenija. Neposredni prenos boste lahko spremljali na TV SLO 1, Valu 202, Radiu Maribor, Radiu Koper in RTV 4D.

Roka Bohinca gotovo poznate po zabavnih skečih iz mladinske oddaje Osvežilna fronta. Foto: MMC RTV SLO/Lea Jambrošič
Roka Bohinca gotovo poznate po zabavnih skečih iz mladinske oddaje Osvežilna fronta. Foto: MMC RTV SLO/Lea Jambrošič

Skozi izbor predstavnika za letošnjo Pesem Evrovizije vas bo popeljala gostiteljica Ajda Smrekar, voditelj radijskega prenosa pa bo Maj Valerij.

Poleg izjemnih tekmovalcev bodo na Eminem odru nastopili tudi trije glasbeni gosti: Lea Sirk, zmagovalka izbora Ema 2018 in lanska predstavnica na Pesmi Evrovizije, Španec inoT, ki je Slovenijo osvojil z mojstrskimi vokalnimi imitacijami znanih glasbenikov, in Smaal Tokk, primorski "gengsta"raper, ki ustvarja glasbo, podobno mešanici roka in džeza z govorjeno besedo.

Dan pred vrhuncem, izborom Ema 2019, boste lahko pogledali v zakulisje priprav, preverili utrip na vajah, srečali vseh deset tekmovalcev in druge nastopajoče ter voditeljico Ajdo Smrekar.

Ker letos izbiramo petindvajsetega predstavnika, se bomo z arhivskimi posnetki spomnili tudi na naše nekdanje evrovizijske nastope in nekatere vrhunce izborov Ema preteklih let. Oddaja Ema pred Emo bo na sporedu v petek, 15. februarja, ob 20.00 na TV SLO 1, voditelj pa bo Nejc Šmit.