Omar je na rdeči preprogi sredi Kijeva pomahal s slovensko zastavo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer
Omar je na rdeči preprogi sredi Kijeva pomahal s slovensko zastavo. Foto: MMC RTV SLO/Sandi Fišer

Na slovesnem odprtju v palači, kjer je tudi sedež rezidence ukrajinskega predsednika, so se lahko z izvajalci srečali oboževalci, priložnost, da jih izprašajo, pa so jih dobili tudi predstavniki sedme sile. Večer se je v sproščenem duhu nadaljeval v Euro Clubu.

Letošnja rdeča preproga, s katero se je uradno odprl Evrovizijski teden, je bila dolga rekordnih 265 metrov, so sporočili organizatorji glasbenega spektakla. Omar Naber se je po njej sprehodil kot 35. po vrsti, saj so predstavniki posameznih držav fotografom pozirali in intervjuje dajali po abecednem vrstnem redu.

Nato so tekmovalce ob zvokih Narodnega akademskega orkestra ljudskih glasbil, ki je preigraval venček uspešnic s prejšnjih Pesmi Evrovizije, pospremili v razstavno-kongresni center Parkovy, na strehi omenjenega središča je vsaka izmed delegacij dvignila svojo zastavo.

Za odrsko opravo Omarja je tudi tokrat, tako kot leta 2005, ko je Slovenijo s pesmijo Stop prav tako zastopal v Kijevu, poskrbela priznana modna oblikovalka in kostumografinja Jelena Proković.

Drevi čaka Omarja, ki pravi, da se v Kijevu dobro počuti, čaka nastop, ki ga bodo ocenjevale strokovne komisije, v torek pa še gledalci po vsej Evropi. Še preden bo vnovič stopil na evrovizijski oder, je novinarjem zaupal: "Nastop na največjem glasbenem festivalu je velika odgovornost, zato se bom čuval. Skušam ostati miren in zbran."

Oglejte si utrinke z evrovizijske rdeče preproge in videoposnetek s slovesnega odprtja.