Ula znanje o pletenju pridobiva od svojih babic. Foto: MMC RTV SLO
Ula znanje o pletenju pridobiva od svojih babic. Foto: MMC RTV SLO

Plavolasa Ula, ki obiskuje sedmi razred osnovne šole, v glasbeni šoli pa se uči klavir, je z mamo Klaro in pevsko mentorico Marjetko Vovk gostovala v oddaji Dobro jutro. Ula se pravilnega petja uči že pet let, nastopila je tudi že na številnih festivalih. Tudi sicer je umetniško nadarjena, saj rada plete in kvačka.

Pohvalila jo je tudi Marjetka, ki je na slovenski glasbeni sceni prisotna že vrsto let. "Ko se otrok odloči za eno stvar, mora biti v prvi vrsti to zanj zabava. Če ga v nekaj siliš, ni učinka. Ula je zelo pridna, nauči se vse, kar ji naročim," je dejala in dodala, da nobenemu svojemu učencu ne želi dajati praznih obljub, da bo postal "nekdo". "Ula ve, da je šola na prvem mestu. Tudi če se malo naredijo 'krilca', jih skupaj spodrežemo. A Ula s tem nima težav, stoji na realnih tleh."

Ula je bila za nastop na "Junior" Evrovoziji, ki bo po zaslugi lanske malteške predstavnice letos potekala na Malti 15. novembra, izbrana na interni avdiciji v začetku septembra. RTV Slovenija bo na tem tekmovanju, ki poteka od leta 2003 in na katerem lahko sodelujejo otroci, stari od 10 do 15 let, nastopila prvič.

Pesem, ki jo bo Ula zapela na Malti, še ni znana, zato je v studiu zapela zmagovalno skladbo Evrovizije leta 2007, balado Molitva srbske pevke Marije Šerifović. Prisluhnite, ne bo vam žal!

Kako poje Ula Ložar?
Kako poje Ula Ložar?