Omar bo nastopil 17. izmed 18 nastopajočih. Foto: Andres Putting
Omar bo nastopil 17. izmed 18 nastopajočih. Foto: Andres Putting

V četrtek je slovenskega evrovizijskega predstavnika na veleposlaništvu sprejela veleposlanica Nataša Prah, nato pa je odšel na zabavo, ki jo je priredila Črna gora. Tam se je znašla nekdanja Jugoslavija v malem, saj je poziral s predstavniki Makedonije, Hrvaške in Srbije, Jano Burcesko, Jacquesom Houdkom in Tijano Bogičević. Omar je z njimi v zborčku zapel svojo skladbo On My Way.

Več novic, fotografij in videoposnetkov o dogajanju v Kijevu si lahko ogledate na Facebooku in Instagramu.

V petek dopoldne pa je bil znova v svojem odrskem oblačilu, saj je opravil še drugo vajo pred torkovim odločilnim nastopom v prvem predizboru. "Zdi se mi, da sem se na drugi vaji boljše odrezal kot na prvi. Kar je v bistvu logično in ravno zato je več vaj," je po drugi vaji pojasnil Naber. "Generalno ni bilo nekih večjih težav in sem zadovoljen z obema vajama, absolutno pa z drugo."

Zatem se je odpravil še na novinarsko konferenco, kjer je na željo novinarjev zapel tudi v arabskem jeziku. Kot kaže, so želeli več izvedeti o njegovi preteklosti, saj njegov oče prihaja iz Jordanije.

Na vprašanje, kaj se nam obeta v torek zvečer, ima precej preprost odgovor. "Jaz ne bom ravno preveč kompliciral. Svojo skladbo bom poskušal na čim boljši in lepši način predstaviti Evropi oziroma vsemu svetu ter zastopati Slovenijo po svojih najboljših močeh. Od sebe bom dal sto odstotkov in zgodilo se bo, kar se bo."

V Kijevu se je sicer v četrtek odprla tudi evrovizijska vas, ki predstavlja uradno zbirališče za vse oboževalce tega festivala. Vas je odprl kijevski župan Vitalij Kličko.

Spodaj si lahko ogledate fotoutrinke z Omarjeve druge vaje, njegovo petje v arabščini in letošnjo novost - izsek nastopa, kot bo videti tudi po televiziji v torkovem prenosu.