Foto: IMDb
Foto: IMDb

Izvirna zasedba serije Prijatelji se bo več kot 15 let po tem, ko je padla zadnja klapa, znova združila – a samo za eno, posebno epizodo, ki jo bodo na HBO Maxu predvajali letos.

Del tega snemanja pa bo lahko tudi šest oboževalcev, ki bodo za boj proti novemu koronavirusu donirali v sklopu izziva, v katerem sodelujejo številni zvezdniki.

Igralci serije Jennifer Aniston, Lisa Kudrow, Courteney Cox, David Schwimmer, Matt LeBlanc in Matthew Perry so izziv objavili na svojih družbenih omrežjih.

"Bodite naši osebni gostje v občinstvu, ko bomo snemali našo ponovno združitev, obujali spomine na serijo in se spomnili vseh zabavnih dni," je zapisala Anistonova in dodala, da bodo oboževalci prejeli tudi celotno Prijatelji VIP izkušnjo po Warner Bros studiih.

"Upamo, da vam to lahko prinese nekaj sreče in predvsem nekaj, česar se boste lahko v teh časih veselili," je dodala in poudarila, da šteje vsak dolar, možnost sodelovanja pri žrebu oziroma izbiri za edinstveno izkušnjo pa imajo vsi, ki donirajo 10 dolarjev ali več. Med drugim bodo imeli oboževalci priložnost v Los Angelesu spiti kavo s celotno igralsko zasedbo.

Snemanje se je zavleklo

Težko pričakovana ponovna združitev prijateljev je bila napovedana februarja, a se je snemanje zaradi pandemije novega koronavirusa zavleklo.

Prijatelje je TV-mreža NBC predvajala med letoma 1994 in 2004. Zadnjo epizodo 10. sezone, ki so jo predvajali 6. maja 2004, si je ogledalo kar 52,5 milijona gledalcev v ZDA, s čimer je to postala najbolj gledana TV-epizoda desetletja.

V izzivu sodelujejo številni zvezdniki

Igralci edinstveno nagrado ponujajo v sklopu posebnega izziva, v katerem slavni v zameno za donacije za boj proti covidu-19 ponujajo zanimiva doživetja.

Justin Bieber je denimo obljubil, da bo prišel na dom oboževalke – seveda po končani karanteni – za intimno izvedbo uspešnice iz leta 2009 One Less Lonely Girl. Justin Timberlake in Bill Murray se bosta z zmagovalcem pomerila v golfu, Matthew McCounaghey pa bo donatorja povabil, da si z njim ogleda tekmo ameriškega nogometa v Teksasu.