V oddaji si bodo privoščili številne znane obraze. Foto: Avalon
V oddaji si bodo privoščili številne znane obraze. Foto: Avalon

V ospredju bodo seveda politiki z vsega sveta – danes so razkrili, kako bo videti lutka britanskega premierja Borisa Johnsona – izstopata neurejena pričeska in nepravilno zapeta kravata.

Britanske ustvarjalce je med svetovnimi voditelji pričakovano navdihnil tudi ameriški predsednik Donald Trump, pa ruski predsednik Vladimir Putin, piše britanski BBC. V oddaji bodo "nastopili" tudi Bernie Sanders, Elon Musk, Adele, James Corden, princ Harry in Meghan, Beyonce, Kanye West, Mark Zuckerberg ...

Televizijska oddaja se septembra vrača po dolgih 24 letih. Na ITV-ju so jo začeli predvajati leta 1984, leta 1996 pa so jo zaradi padca gledanosti ukinili. Na vrhuncu si je oddajo ogledalo 15 milijonov gledalcev.

Pri oživitvi oddaje sta moči združila BBC in ITV, občinstvo pa si jo bo lahko ogledalo prek Britboxa, ki je v lasti BBC-ja. Nad novo različico bo bedela produkcijska hiša Avalon, kot izvršni producent pa se podpisuje Roger Law, soustvarjalec originalne oddaje, ki je obljubil, da bo nov Spitting Image še bolj nezaslišan in predrzen. Za zanimive zgodbe bo skrbel tudi Jeff Westbrook, ki je ustvarjalec pri Simpsonovih in Futurami.

Satirična oddaja je bila nominirana za devet britanskih filmskih nagrad bafta – prejela je dva kipca – in štiri emmyje.