Od zunanjega sveta so odrezani, odkar so se informacije o virusu covid-19 začele gostiti. Foto: Instagram
Od zunanjega sveta so odrezani, odkar so se informacije o virusu covid-19 začele gostiti. Foto: Instagram

Večina stanovalcev hiše Big Brother v Nemčiji je od zunanjega sveta odrezana že od 6. februarja. Mesec dni pozneje so se v hišo sicer vselili novi štirje tekmovalci, zato nekaj več informacij o koronavirusu so dobili, vendar so nemški mediji o prvi smrtni žrtvi poročali šele nekaj dni pozneje.

Producenti šova so svojo odločitev, da tekmovalcev ne obvestijo o skrb vzbujajočem stanju, utemeljili z besedami, da sodelujoče obveščajo le v primeru, če zboli kdo izmed njihovih bližnjih članov. Na ustvarjalce se je na družbenih omrežjih vsul plaz kritik, zato so ti za ta teden naznanili prav posebno epizodo. Tekmovalce bodo seznanili s trenutno situacijo, imeli pa bodo tudi možnost vprašanj, piše The Guardian.

Takšna sprememba, ko tekmovalcem predstavijo zunanje dogajanje, se je zgodila že leta 2001. Producenti ameriškega Big Brotherja so takrat izoliranim trem finalistom povedali za napad na dvojčka, in sicer izključno zato, ker je bil pogrešan sorodnik enega izmed tekmovalcev.

V nevednosti sta tekmovalce pustila tudi brazilski in kanadski Big Brother. Na Twitterju se je celo pojavil posnetek, na katerem se kanadski tekmovalci sprašujejo, zakaj jih nihče od gledalcev več ne opazuje izpred hiše.