Album Black Is King je sama napisala, režirala, prevzela pa je tudi producentsko taktirko. Na kanalu Disney+ je album izšel približno leto dni po izidu novega Levjega kralja, pri katerem je glas posodila Simbovi prijateljici Nali in za film posnela tudi vso glasbo.

Foto: AP
Foto: AP

Vizualni album temelji ravno na glasbi iz omenjenega animiranega filma, ki jo je ustvarila glasbenica, med drugim pa so pri njem sodelovali tudi Childish Gambino, Kendrick Lamar, Pharrell Williams, Jay-Z in Blue Ivy Carter, poroča Billboard. Glasbenica je album napovedala pred slabim mesecem dni, ko je oboževalce presenetila s približno minuto dolgim napovednikom na svoji spletni strani.

Z izdajo je bilo obljubljeno, da bodo osvetlili "potovanja temnopoltih družin skozi čas" in "povedali zgodbo mladega kralja skozi prevaro, ljubezen in odkrivanje lastne identitete".

Beyonce je sicer že dvakrat presenetila z izdajo studijskima albumov – prvič je to storila leta 2013 s petim studijskim albumom, nato pa ponovila leta 2016 z albumom Lemonade.

Animirani film Levji kralj iz leta 1994 je v blagajne kinematografov po vsem svetu prinesel skoraj milijardo dolarjev. Uspešna je bila tudi odrska produkcija Levjega kralja na Broadwayu leta 1997, ki je dobila šest nagrad tony.