Za posebno verzijo skladbe Feliz Navidad se je na daljavo zbralo več kot 30 izvajalcev, v petek pa je bila prvič predstavljena pod okriljem Amazon Music.

Sodelujoči izvajalci iz različnih okolij in glasbenih žanrov so izpolnili Felicianove prvotne cilje za to skladbo. "Moja ideja Feliz Navidad je bila združevanje ljudi," je razložil 9-kratni dobitnik grammyja. "Ko sem napisal to skladbo, ni bilo pomembno, v katerem jeziku je kdo pel, šlo je za tisti posebni občutek božiča."

75-letni glasbenik iz Portorika je poudaril, da v 70. letih prejšnjega stoletja nikoli ni niti pomislil, da bo njegova preprosta skladba, v kateri je zgolj šest španskih in 14 angleških besed, postala takšna klasika.

Foto: AP
Foto: AP

"Lahko bi rekel, da so se mi uresničile sanje, ki sem jih imel dolgo v mislih, a dokler nisem napisal Feliz Navidad, so bile zgolj to – sanje v moji glavi."

Skladba se praktično vsako leto okrog božiča uvrsti na Billboardovo lestvico in postane ena najbolj predvajanih božičnih pesmi po celem svetu. Prvotno je izšla kot del Felicianovega božičnega albuma, ki mu je sprva nadel ime po sebi, pozneje pa je bil preimenovan ravno v Feliz Navidad.

Glasbenik za 20. december pripravlja tudi koncert, ki ga bo v živo prinašal iz svojega doma v Connecticutu, na njem pa poleg te zimzelene uspešnice napoveduje tudi številne druge božične pesmi.

50. obletnico skladbe je glasbenik med drugim zaznamoval z objavami nostalgičnih fotografij na družbenih omrežjih.