To bo že 19. album Brucea Springsteena. Foto: Reuters
To bo že 19. album Brucea Springsteena. Foto: Reuters

Prihajajoči album Western Stars – kar v prevodu pomeni zahodne zvezde – bo skozi glasbo predstavil teme, ki so Ameriko prevevale v 60. in 70. letih prejšnjega stoletja. "Na albumu se bodo znašle teme o osamljenosti in pripadnosti, velik poudarek pa bo tudi na pomenu upanja in domovine," so sporočili glasbenikovi predstavniki.

"To je moja vrnitev na solistično pot, na novem albumu želim predstaviti pesmi s karakterjem in širino," pa je ob tem pojasnil Springsteen. "Kot šatulja z nakitom bo," je še opisal prihajajoči album.

Album bo dokončan do junija, prva skladba pa bo naslovljena Hello Sunshine. Western Stars bo že glasbenikov 19. album, zadnjega je izdal leta 2014. Med njegovimi najuspešnejšimi so sicer Born to Run, Darkness on the Edge of Town in Born in the USA.

Zadnja leta je glasbenik veliko časa posvečal svoji zapuščini. Leta 2016 je izdal svojo avtobiografijo Born to Run, v kateri je spregovoril o vzponu v svetu glasbe, pa tudi o tem, da se spopada z depresijo. Za nagrado grammy je bil sicer nominiran že kar 49-krat, zlati kipec pa mu je uspelo osvojiti dvajsetkrat.