Foto: Irena Lesjak
Foto: Irena Lesjak

Maja so tako izvedli cikel nastopov v domovih za starejše občane po različnih slovenskih krajih, minulo soboto pa so tri komorne zasedbe nastopile tudi živo v radijskem studiu 26, koncert je prenašal 1. program Radia Slovenija.

Sobotni glasbeni večer

Tokrat je nekaj članov simfonikov zasedlo Prvo vrsto studia 13. Z glasbo Piazzolle in Grgina so nastopili violinistki Ana Mezgec in Beti Bratina, violistka Gea Pantner Volfand, violončelist Jaka Trilar, kontrabasist Janez Avšič in klarinetist Jurij Hladnik.

Prva vrsta

Simfonični orkester pa tudi čez poletje ne bo počival, do jeseni bodo izvedli številne koncerte.

Že to soboto, 6. aprila, bodo v družbi Big Banda RTV Slovenija predstavili program, posvečen Atiju Sossu. Neposredni prenos boste lahko spremljali na 1. programu Radia Slovenija in videoprenosu na spletni strani in FB strani Radia Prvi, Big Banda ter Simfoničnega orkestra RTV Slovenija.

Prav tako boste lahko neposrednemu prenosu na Prvem prisluhnili 27. junija, ko bodo Simfoniki nastopili v družbi zasedbe Avsenik. 3. julija program Ars s Simfoniki organizira koncert Odkritja. V okviru Festivala Ljubljana pa bo Simfonični orkester RTV nastopil 8. julija s skladbami Mojmirja Sepeta, ko bodo skupaj zaznamovali skladateljevih 90 let, 15. julija s programom We Love Mozart ter 26. avgusta z večerom opernih arij v družbi slovitega tenorista Jonasa Kaufmanna. 30. avgusta pa se bodo v Slovenj Gradcu v sodelovanju z Ministrstvom za kulturo poklonili še skladatelju Hugu Wolfu.