"Zadnjih 100 let ali več se ukvarjamo s stvarjo, ki se imenuje Everyday Life," so zapisali glasbeniki v sporočilu, natipkanem na pisalni stroj. Razkrili so še, da bo šlo za dvojni album, prvi se bo imenoval Sunrise, drugi pa Sunset. Izšel bo 22. novembra.

Pismo so podpisali vsi štirje člani zasedbe, ena izmed njegovih prejemnic pa je po poročanju britanskega BBC najprej menila, da gre za potegavščino. Na Twitterju je ob fotografiji pisma zapisala: "To sem zjutraj dobila med pošto ... Ne vem, zakaj bi ga kdor koli poslal." Oglasili so se še drugi prejemniki in kmalu so ugotovili, da je pismo avtentično.

Skupina je pozneje posodobila svojo spletno stran z logotipom sonca in lune, s čimer je namignila na naslov albuma, na svojem profilu na Twitterju pa je objavila delček orkestralne glasbe.

Po pisanju BBC-ja je sicer bolj malo znanega o plošči, razen tega, da bo "presenetila ljudi", kar je lani za revijo NME povedal njihov pogosti sodelavec Mat Whitecross, in da bo prikazala njihovo "eksperimentalno plat", kot je za Daily Star pred kratkim povedal neimenovani vir.

V pismu so Coldplay zapisali le, da bo plošča odraz tega, "kako občutijo stvari".

Coldplay so najbolje prodajana britanska skupina 21. stoletja. Po podatkih uradne lestvice imajo med 20 najbolje prodajanimi albumi tri plošče, med katerimi prednjači A Rush Of Blood To The Head iz leta 2002.

Zadnjo ploščo A Head Full of Dreams so izdali leta 2015, pri njej pa so sodelovali z izvajalci, kot so Beyonce, Noel Gallagher in Tove Lo. Prodali so več kot dva milijona izvodov in jo predstavljali na svetovni turneji s 122 koncerti, s katerimi so zaslužili 523 milijonov dolarjev.